Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Een nette buurt, ook voor jou? #properbeernem

En nette leefomgeving is fijn voor iedereen. We zetten daarom sterk in op pesticidenvrije onkruidbeheersing. Zo hebben we onder meer een aannemer aangesteld voor veegborstelwerken op de gewestwegen en grote invalswegen. Maar we rekenen ook op jou. Hou het voetpad en de goot voor je eigen deur proper.

Met een kleine inspanning kan je op een pesticidenvrije manier het voetpad en de goot voor eigen deur onkruidvrij houden. Zo zorgen we samen voor een proper straatbeeld.

 

Enkele tips:

  • Veeg regelmatig stof, aarde en ander vuil weg. Dit voorkomt dat onkruid een voedingsbodem vindt om in te gaan wortelen.
  • Gebruik het afkookwater van rijst of aardappelen om onkruid in de kiem te smoren.
  • Verwijder het onkruid in een jong stadium. De jonge plant heeft dan kleine wortels en is gemakkelijk te verwijderen. En de zaden krijgen geen kans om zich te verspreiden.

 

#properbeernem

Ben je trots op het mooie resultaat? Trek een foto en plaats die op sociale media met de hashtags #properbeernem en #igbeernem. Zo kunnen we je inspanningen waarderen en zet je misschien ook andere inwoners aan om hun stuk voetpad en goot onkruidvrij te houden.

 

Meer info

Bij de Groendienst, groen@beernem.be, 050 28 90 87

op woensdag 27 maart 2019
Nieuwsoverzicht