Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vorming 'Reanimatie en gebruik AED-toestel'

Beernem is een ‘Hartveilige Gemeente’. We willen zoveel mogelijk inwoners leren reanimeren en het AED (automatische externe defibrillator)-toestel gebruiken. Dus ook dit voorjaar organiseren we twee gratis vormingen in samenwerking met Rode Kruis Beernem: op donderdag 9 mei en maandag 13 mei om 19.30 u in sporthal Drogenbrood.

Inschrijven kan via www.beernem.be/tickets. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25 personen per vorming, dus wees er snel bij!

 

Van levensbelang

Iemand met een hartstilstand heeft nog een kans op overleven… als je snel de hulpdiensten alarmeert en hartmassage en mond-op-mondbeademing start. Dit betekent dat meestal toevallige voorbijgangers of huisgenoten moeten reanimeren. Daarom is het belangrijk dat ook jij deze levensreddende technieken kent. Het gebruik van een AED-toestel verhoogt de slaagkansen van de reanimatie nog meer.

In de vorming leer je reanimeren en het AED (automatische externe defibrillator)-toestel gebruiken. Je leert ook wat je moet doen als het slachtoffer bewusteloos is, maar wel nog ademt.

 

Meer info

Bij de dienst volksgezondheid, volksgezondheid@beernem.be, 050 78 82 40

op dinsdag 19 maart 2019
Nieuwsoverzicht