naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Houtland zoemt! - groepsaankoop bijenvriendelijke planten

Regionaal Landschap Houtland organiseert de groepsaankoop bijenvriendelijke planten “Houtland zoemt!”. Bestel bloemenzaad en tover jouw tuin om tot een bloemenpracht en maak van het Houtland een bijenvriendelijk land. Ook een klein balkon of voortuintje kan je perfect bijenvriendelijk inrichten.

Honingbijen, solitaire bijen, vlinders en zweefvliegen hebben één ding gemeen: ze overleven bij gratie van nectar en stuifmeel die vele planten bijna het jaar rond voorzien. Jammer genoeg is dit bloemenaanbod vaak te klein of te eenzijdig. Het is een van de oorzaken waarom bijen en andere insecten het vandaag moeilijk hebben. En hier kan jij iets aan doen, want alle tuinen samen vormen een aanzienlijk lint met veel kansen voor bijen en vlinders.

 

Praktisch

1 pakket van 14 bijenvriendelijke vaste planten kost € 20,00. Bestellen kan tot 8 mei via www.houtlandzoemt.be. Je bestelling is definitief na overschrijving van het juiste bedrag (aantal pakketten x € 20,00) op rekeningnummer BE76 0910 1249 0595 met vermelding van je naam en "bijenpakket".

Afhalen kan op vrijdag 10 mei (14.00 - 19.00 u) en zaterdag 11 mei (9.00 – 13.00 u) in Biowinkel BES in PC Sint-Amandus.

 

Meer info

www.houtlandzoemt.be

op dinsdag 19 maart 2019
Nieuwsoverzicht