naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Terreinwerken Landinrichtingsproject Onthaalinfrastructuur Landschapspark Bulskampveld

Tussen 1 en 14 april voert de VLM (Vlaamse Landmaatschappij) terreinwerken uit voor het landinrichtingsproject “Onthaalinfrastructuur landschapspark Bulskampveld”. De werken op het grondgebied Beernem zijn verspreid over verschillende zones.

Timing

Fase 1

  • Parking Driekoningen (provinciedomein Bulskampveld). Driekoningen wordt ingericht als een onthaalpoort voor het landschapspark. Er worden 3 herkenningsbakens en 2 zitbanken geplaatst. Het fietsenrek wordt vervangen door 40 fietsnietjes. De bestaande zitbanken worden verwijderd. Tussen de parking en de bestaande onthaalborden van het provinciedomein komt een grote infotafel met 2 zitblokjes.
  • In het kasteelpark van het provinciedomein Bulskampveld wordt bij de speelzone vlakbij het cafetaria de bestaande zitgelegenheid vervangen door 10 zitbanken. Er worden 4 picknickmodules geplaatst.
  • Er wordt een onthaalpunt uitgebouwd op de parking aan de dorpskerk van Sint-Joris. In een bestaand plantvak met bodembedekkers wordt een grote infotafel gebouwd. Ze is aanvullend op het bestaande startbord van het wandelnetwerk Bulskampveld.

 

Fase 2

  • Aan de jachthaven langs het kanaal Gent-Brugge wordt een onthaalpunt uitgebouwd tussen de Oude Vaartstraat en het kanaal. Op en rond het grasplein met een paar solitaire bomen wordt de bestaande infrastructuur verwijderd. Er worden 2 zitbanken, een picknickmodule, 8 afbakeningspaaltjes, een afvalemmer en 4 fietsnietjes geplaatst. Er wordt een nieuwe overdekte zitruimte gebouwd met een infobord aan de straatkant.
  • Aan de jachthaven komt een picknick- en barbecueruimte op de parking voor kampeerauto’s. Er komt een picknickmodule en een barbecuestel in metselwerk. Er wordt een solitaire hoogstamboom aangeplant. Vanuit de parking wordt een rechtstreekse verbinding gemaakt naar de picknick- en barbecueruimte door een onderbreking in de haag.

 

Fase 3

  • Er worden wildspiegels en wildwaarschuwingsborden geplaatst langs de Torenweg.

 

Vragen of opmerkingen over de terreinwerken?

Je kan terecht bij de werftoezichter, filiep.warlop@vlm.be, tel. 0494 56 48 34 of bij leidend ambtenaar pieter.balliauw@vlm.be, tel. 09 244 85 10. De aannemer is Sylvain Schrauwen & zonen bvba uit Ruddervoorde.

 

Meer info over het landinrichtingsplan

Lees hier de projectfiche van het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld.

op vrijdag 15 maart 2019
Nieuwsoverzicht