naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Schade n.a.v. storm afgelopen weekend?

Het afgelopen weekend (9-10 maart) raasde een storm over Vlaanderen die heel wat schade aanrichtte. Ook in Beernem zijn er mensen met schade. We wensen na te gaan of we de erkenning bij het Rampenfonds als getroffen zone moeten aanvragen. Om onze gemeentelijke aanvraag tot erkenning te stofferen vragen we dat iedereen die schade heeft die niet via de brandverzekering kan vergoed worden, dit meldt.

Deze melding kan je doen via gemeentehuis@beernem.be. Vermeld je naam, adres, telefoon, e-mail, korte omschrijving van de opgelopen schade, de plaats waar de schade opgelopen is, foto’s van de schade en of je een aangifte hebt gedaan bij je verzekeringsmakelaar. Wil je hierover meer info, dan kan je contact opnemen via 050 28 90 73.

De gemeente zal een lijst opmaken van deze meldingen en kan deze voegen bij een eventuele aanvraag voor erkenning als getroffen zone.

Pas als Beernem erkend is als getroffen zone, zal wie schade heeft een dossier kunnen indienen bij het Vlaams Rampenfonds. Dit fonds zal dan onderzoeken of je recht hebt op een financiële tegemoetkoming. Let wel: Je wordt niet vergoed voor schade die verzekerbaar is via de brandpolis – eenvoudige risico’s (ook niet voor de franchise). 

op dinsdag 12 maart 2019
Nieuwsoverzicht