naar inhoud

Nieuwe fietsinfrastructuur in Parkstraat - update 1 maart

Omwille van de gunstige weersomstandigheden zijn de werken in fase 1 goed gevorderd. Daardoor kunnen we sneller dan verwacht overgaan naar fase 2. Op dinsdag 5 maart start fase 2 en wordt dus de volledige werkzone ingenomen en moet het doorgaand verkeer omrijden via Sint-Joris.

Het kruispunt met de Stationsstraat blijft afgesloten, het kruispunt met de Wellingstraat wordt bijkomend afgesloten. Dit wil zeggen dat vanaf dinsdag het doorgaand verkeer moet omrijden via Sint-Joris.

 

Wat gebeurt in fase 2?

  • Een deeltje van de betonstraatstenen aan de driehoekige parking wordt uitgebroken voor verbreding van de weg en aanleg van het fietspad.
  • De toplaag asfalt wordt afgefreesd.
  • Plaatselijk worden goten en deksels vernieuwd / op hoogte gebracht.
  • Daarna wordt over de volledige werkzone een nieuwe toplaag aangelegd.
  • Als laatste wordt de wegmarkering aangebracht. Voor het fietspad en de fietssuggestiestrook is gekozen voor een zeer duurzame gekleurde oppervlaktecoating. Het aanbrengen van die coating zal enkele dagen in beslag nemen.

 

Handelszaken

De parking en parkeerzone ter hoogte van De Loof blijft bereikbaar voor plaatselijk verkeer / bezoekers van de plaatselijke handelszaken, behalve op de dag van affrezen, de dag van asfalteren en wanneer de oppervlaktecoating daar wordt aangebracht. 

Het parkeerverbod in de Wellingstraat wordt opgeheven bij start fase 2. Ook daar kunnen bezoekers van plaatselijke handelszaken parkeren.

 

Info en laatste stand van zaken over de werken?

We streven ernaar om de planning zo correct mogelijk te volgen. Hou er rekening mee dat de planning van de werken kan wijzigen wegens onvoorziene (weers)omstandigheden. Voor alle info en een correcte stand van zaken (bv. bij start nieuwe fase):

 

Meer info

Bij de dienst Mobiliteit, 050 28 91 26, mobiliteit@beernem.be

op vrijdag 01 maart 2019
Nieuwsoverzicht