Huisarts van wacht nodig? Bel 1733!

Heb je een dokter nodig in het weekend (of ’s nachts), dan bel je naar het centrale telefoonnummer 1733. Inwoners van Beernem zullen terechtkomen bij de huisartsenwachtpost ‘Meetjesland’ in AZ Alma in Eeklo. Tijdens het weekend is de wachtpost open vanaf vrijdag 19.00 u tot maandagmorgen 8.00 u. Op feestdagen is dat vanaf 19.00 u de dag voor de feestdag tot 8.00 u de dag na de feestdag.

Overdag zijn 4 zittende en 2 rijdende huisartsen actief, ’s nachts staan 1 zittende en 1 rijdende huisarts paraat. Daarnaast is er 1 arts die inspringt waar nodig.

Huisbezoeken zijn voorbehouden voor patiënten in een rusthuis of instelling, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.

De gemeente Beernem behoort tot het gebied van huisartsenwachtpost ‘Meetjesland’, maar zit net op de rand van het gebied. Uiteraard staat het je vrij om te kiezen naar welke huisartsenwachtpost je gaat: AZ Alma in Eeklo of bv. AZ Sint-Jan in Brugge. In beide gevallen is de huisartsenwachtpost vlakbij de spoedgevallendienst.

Bij dringende hulp, bel altijd 112.

op woensdag 16 januari 2019
Nieuwsoverzicht