naar inhoud

Tweede publieke laadpaal voor elektrische wagens staat aan O.C. De Kleine Beer

Een eerste laadpaal werd begin 2018 geplaatst op de parking van sportpark Den Akker. Nu is er een tweede publieke laadpaal voor elektrische wagens in Beernem. Deze staat op de parking van O.C. De Kleine Beer.

De Vlaamse Regering wil het aanschaffen en gebruiken van elektrische wagens aanmoedigen. Omdat publieke laadpalen een belangrijke aanvulling zijn op thuisladen en laden op het werk, hebben de Vlaamse Overheid en netbeheerders Eandis en Infrax samen een spreidingsplan opgemaakt voor 2500 bijkomende publieke laadpalen, waarvan minstens één in elke gemeente in Vlaanderen. In totaal komen er in Beernem drie.

 

Hoe kan ik betalen?

Voor de meeste laadpalen heb je een laadpas nodig waarmee je de elektrische auto kunt opladen. De laadpas zorgt ervoor dat je jezelf kan identificeren bij een laadpaal. Dit doe je eenvoudig door de laadpas voor het oplaadpunt te houden en de instructies op het scherm te volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om op te laden via een smartphone app. Een goed voorbeeld daarvan is Smoov. Daaraan kan je de laadpas koppelen om te laden. Je kan ook kiezen om met een creditcard te betalen.

 

Laadpaal op verzoek

Publieke laadpalen zijn cruciaal voor wie niet de mogelijkheid heeft in of rond de woning een privé-oplaadpunt te plaatsen. Kan je thuis niet opladen en is er geen (of onvoldoende) publieke laadinfrastructuur in je buurt? Dan kan je kosteloos de plaatsing van een publieke laadpaal in je buurt aanvragen via netbeheerder Eandis. Surf hiervoor naar www.eandis.be/laadpaal-aanvragen.

 

Meer info

Bij de dienst Mobiliteit, mobiliteit@beernem.be, 050 28 91 26

op woensdag 14 november 2018
Nieuwsoverzicht