naar inhoud

Werken Beernemsteenweg - Aanleg fietspad

In samenwerking met AWV, Aquafin en de VLM zal de gemeente Wingene het eerste deel van de Beernemsteenweg heraanleggen. Tussen de Blauwhuisstraat en de Verlorengoedstraat wordt een nieuw fietspad aangelegd. Ook het centrum Wildenburg wordt volledig heraangelegd. De werken worden opgesplitst in acht verschillende fases. De werken startten op 2 juli 2018. Deze eerste fase zal tot juni 2019 duren.

De aanleg van het fietspad loopt tot en met de Blauwhuisstraat. Het doortrekken van het fietspad tot aan het Aanwijs in Beernem gebeurt in een latere fase in opdracht van AWV.

 

Fasering van de werken en Omleiding

Hou de website van Wingene (www.wingene.be) in de gaten voor de opvolging van de werken. Inschrijven voor de nieuwsbrief van deze werken kan via www.wingene.be/nieuwsbrieven/inschrijven 

De globale omleiding voor doorgaand (zwaar) verkeer gebeurt via Zwevezele N50 – Oostkamp.

In de eerste fase van de werken, waarbij de Beernemsteenweg in beide richtingen afgesloten wordt voor doorgaand verkeer, is de volgende lokale omleidingen voorzien: Torenweg “Aanwijs” – Vagevuurstraat – Bruggesteenweg (Ruiselede) - Wingenesteenweg (Ruiselede) – Ruiseledesteenweg (Wingene).

Tijdens de werken kunnen er, naast de vaste wegomleggingen, ook bijkomende verkeersmaatregelen worden genomen om sluipverkeer en overlast tegen te gaan.

op woensdag 17 oktober 2018
Nieuwsoverzicht