naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beernem herdenkt Wapenstilstand

Op zondag 11 november brengen we hulde aan zij die het leven lieten voor onze vrede. Iedereen die wil, kan gans het programma, of een deel van het programma, bijwonen. Aan de (ex-)militairen vragen we om in uniform aanwezig te zijn. Ook aan de (jeugd)verenigingen vragen we om zo mogelijk met vlag en in uniform aanwezig te zijn.

Programma ‘Beernem herdenkt Wapenstilstand’

8.15 u

Onthaal  + opstappen op bus (Kerkplein Oedelem)

8.30 u

Start rondrit met bus

8.40 u

Last Post + bloemenhulde Beernem (gemeentehuis)

9.00 u Last Post + bloemenhulde Sint-Joris (kerkplein)

met aansluitend koffiepauze in zaal Sinjo

10.10 u

Last Post + bloemenhulde Oostveld (kerkplein)

10.30 u

Eucharistieviering in Oedelem (Sint-Lambertuskerk)

11.15 u Plechtigheid ‘Beernem herdenkt Wapenstilstand’ Oedelem (kerkplein), in samenwerking met de Oedelemse lagere scholen, Chiro Oedelem, Oudstrijdersbond Oedelem en Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Oedelem
12.00 u Receptie in Het Schepenhuys – mogelijkheid tot aankoop boek ‘Hoe beleefde Beernem De Eerste wereldoorlog?’
13.00 u Vertrek bus naar Beernem, Sint-Joris en Oostveld (voor wie onderweg opstapte) 


Bus

We leggen een bus in die het ganse traject aandoet. Bij elke stop kan je op de bus stappen om de rest van het programma mee te volgen. Wil je met de bus meereizen, dan kan je dit laten weten aan de communicatieambtenaar via communicatie@beernem.be of 050 28 90 71.

 

Bloemstuk

Ook als je een bloemstuk wil neerleggen aan één van de oorlogsherdenkingsmonumenten kan je dit laten weten aan de communicatieambtenaar zodat dit kan opgenomen worden in het programma.

 

boek ‘Hoe beleefde Beernem De Eerste wereldoorlog?’

Op 11 november, tijdens de plechtigheid ‘Beernem herdenkt Wapenstilstand’, stellen we het boek ‘Hoe beleefde Beernem de Eerste Wereldoorlog?’ voor. Na de plechtigheid kan je het boek kopen tijdens de receptie. De prijs van het boek bedraagt € 18,00. Vanaf 12 november bieden we het boek te koop aan in het gemeentehuis en in Het Schepenhuys (tijdens de openingsuren).

Meer info: dienst Communicatie, communicatie@beernem.be, 050 28 90 71

op zondag 11 november 2018
Nieuwsoverzicht