naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mobiele camera tegen sluikstort

We schakelen een versnelling hoger in de actie tegen zwerfvuil en sluikstort en zetten een mobiele camera in. Met deze camera willen we sluikstorters identificeren en op heterdaad betrappen. We zetten de camera voor het eerst in tijdens de handhavingsweek. Het is bedoeling om de camera frequent te verplaatsen en de meest hardnekkige sluikstortlocaties op regelmatige basis te controleren.

Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige. Het straatbeeld wordt er immers niet mooier op. Bovendien heeft afval een grote impact op het milieu. Denk maar aan de plastic soep, dieren die verstrikt geraken in zwerfvuil of zwerfvuil dat via het veevoeder in magen van koeien terechtkomt. Bovendien kosten deze hopen afval ook hopen geld aan de gemeenschap.

Door middel van de wekelijkse huisvuilophaling, selectieve inzamelingen, vuilbakken, blikvangers en glascontainers op openbaar domein levert de gemeente inspanningen om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan. Ook gaan er wekelijks heel wat vrijwilligers op pad om zwerfvuil te ruimen langs wegbermen en gevoelige locaties.

Nu schakelen we dus een versnelling hoger met de inzet van een mobiele camera op sluikstortgevoelige plaatsen

Meer info: bij de Groendienst, groen@beernem.be, 050 28 90 87

op vrijdag 21 september 2018
Nieuwsoverzicht