naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Strapdag op vrijdag 21 september

De Strapdag valt dit jaar op vrijdag 21 september. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort.

Als Octopusgemeente ondersteunen we onze Beernemse scholen. Ze krijgen een materialenpakket voor de organisatie van de Strapdag, FLITS (wintercampagne) en Parkour (bewegingscampagne in mei). Elke leerling ontvangt een kleurrijk Strapbandje en een bladwijzer. Het pakket bevat ook ballonnen en affiches  om de school aan te kleden. Het nieuwe Straplied zet de kinderen alvast in beweging!

Scholen die een leuk filmpje of coole Strapfoto inzenden, maken kans op 1 van de vele prijzen zoals een Octopus Verkeersshow of een praktijksessie Dode Hoek met vrachtwagen. De Strapdag is een campagne van het Octopusplan (Voetgangersbeweging vzw), een organisatie die ijvert voor kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer.

Meer info: www.octopusplan.info

op vrijdag 21 september 2018
Nieuwsoverzicht