naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De bevrijding in Sint-Joris op vrijdag 17 augustus

Een colonne van Belgische, Britse en Franse soldaten, uitgerust zoals in 1918, trekt langs diverse slagvelden uit het bevrijdingsoffensief. Deze historische colonne zal ook Beernem doorkruisen op vrijdag 17 augustus. De colonne houdt om 13 u halt in de Lattenklieversstraat in Sint-Joris.

Op 11 november 1918 eindigde WO I. In de maanden daarvoor was een groot deel van West-Vlaanderen betrokken in het eindoffensief van het Belgische, Britse en Franse leger. Duizenden soldaten en burgers lieten hierbij het leven. Dit bevrijdingsoffensief word herdacht  door een historische evocatie.

De colonne trekt van maandag 13 tot en met zondag 19 augustus van Lo-Reninghe via Torhout tot in Deinze. Ze wordt voorafgegaan door een gemotoriseerde colonne. In hun zog volgt een karavaan van veldkeukens, transportwagens, kanonnen e.a.

Alle info over deze evocatie lees je op www.debevrijding.be.

 

Programma Sint-Joris

Naar aanleiding van de historische evocatie van het bevrijdingsoffensief valt er op het Pelderijn in Sint-Joris heel wat te beleven:

Middagprogramma:

  • 11.00 u: Aperitiefconcert met muziek van alle tijden door koperensemble ‘The Brasshoppers’
  • 12.00 u: Aankomst van de gemotoriseerde colonne van ‘De Bevrijding 1918-2018’ / Ceremonie aan de vrijheidsboom / Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums
  • 13.00 u: Aankomst van de colonne te voet en te paard van ‘De Bevrijding 1918-2018’
  • 14.00 u: Vertrek van de historische evocatiestoet richting Knesselare

Doorlopend expo in de kerk: de communicatie tijdens WOI door de Unie van Belgische Zendamateurs en WOI in onze gemeente door Cultuurhistorische Kring Sint-Joris en Heemkring Bos en Beverveld.

 

Namiddag en avondprogramma: vanaf 17.30 u muziek op het Pelderijn

  • Oorlogs- en caféchantantliederen door zangers Erik Wille en Luc De Sutter
  • Concert door muziekvereniging Willen is Kunnen uit Knesselare met een programma van licht klassieke muziek, over typische hafabra-muziek tot popmuziek.
  • De avond wordt in stijl afgesloten door The Saint-Michael’s Big Band die ook in 2014 Sint-Joris kon bekoren met een nostalgisch muzikaal programma rond o.m. Glenn Miller. 

 

op vrijdag 17 augustus 2018
Nieuwsoverzicht