Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wandelen en fietsen langs de Beelden van Jef Claerhout

Twee fietsroutes en twee wandelingen in het Brugse Ommeland bieden je volop de kans om kunst en recreatie te combineren. Via het knooppuntennetwerk van het Brugse Ommeland kan je de beelden van Beernemnaar Jef Claerhout bewonderen en de visie van de kunstenaar erop nalezen.

De noordelijke fietsroute start aan Het Schepenhuys en verbindt Beernem met Brugge, Lissewege, Damme en Sijsele, om terug te eindigen in  Oedelem.  De volledige route is 64 km lang. Je kan de route onderverdelen in 2 lussen.  Een grote lus van 44 km en een kleine lus van 30 km.

De zuidelijke route start aan het stadhuis op de Markt van Tielt en verbindt Tielt met Egem, Zwevezele, Wingene, Ruiselede en Kanegem, om terug te eindigen in Tielt.  Deze route is 54 km lang. Ook hier is het mogelijk om de route onder te verdelen in 2 lussen van 41 en 23 km.

Met de wandeling ‘Beelden van Jef Claerhout binnen de Brugse Vesten’ kan je de beelden van Jef Claerhout bewonderen in de Brugse binnenstad.

Het Beisbroek planetenpad van de Volkssterrenwacht Cozmix vormt een schaalmodel van ons zonnestelsel, waarbij op posities van de planeten telkens een kunstwerk van Jef Claerhout staat.

Je kan de kaart met de fietsroutes en wandelingen gratis verkrijgen bij de dienst voor toerisme. We wensen je veel fiets- en wandelplezier!

 

Meer info

Bij de dienst voor toerisme, toerisme@beernem.be, 050 28 90 80

op dinsdag 12 juni 2018
Nieuwsoverzicht