naar inhoud

Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk - update 30 mei 2018

Hier lees je een stand van zaken over de rioleringswerken in de Knesselarestraat, Pluime en de Veldstraat.

Knesselarestraat

De Knesselarestraat begint vorm te krijgen. De watergreppel werd geplaatst en een groot deel van de fundering van het baanbed is aangelegd. Ter hoogte van de grens met Knesselare moet er nog een onvoorziene aanpassing gebeuren aan de overwelving van de Slabbaertsbeek. In de loop van volgende week wordt de onderlaag asfalt aangelegd.

Ondertussen is de aannemer begonnen met het uitkofferen van de zijberm aan de kant van de even huisnummers. Eind deze week start hij met de plaatsing van de boordstenen voor het fietspad en de opritten. Daarna kan de fundering aangelegd kan worden. Aansluitend wordt de kant van de oneven huisnummer klaargemaakt voor verharding. Vermoedelijk in de week van 18 juni zal dan de asfalt in het fietspad aangebracht worden.

Na plaatsbezoek van de toezichters gisterennamiddag werd opdracht gegeven aan de aannemer om de toegankelijkheid van de woningen te vergroten. De aannemer zal loopbruggen plaatsen om het tijdelijk hoogteverschil tussen de watergreppel en de private eigendommen te overbruggen.
 

Pluime - Veldstraat

In de loop van volgende week wordt de toplaag asfalt aangelegd. De aannemer zal wel nog plaatselijk in de bermen werken voor het plaatsen van de pompunits. Daardoor kan er tijdens de werkuren nog hinder kan zijn en zal je niet overal door kunnen. De signalisatie blijft dus nog even staan.

 

Langendonkstraat

De aannemer is in de Langendonkstraat begonnen met de aanleg van de persleiding en kortere dienstriolen. Het grootste deel komt onder de landerijen. Plaatselijk komen de dienstriolen onder het wegdek.

Ter hoogte van huisnummer 6 moet de watermaatschappij een aanpassing uitvoeren aan hun leiding om de nieuwe riool te kunnen aanleggen. Hiervoor zal de werksleuf enkele dagen open blijven liggen.

 

Laatste stand van zaken over de werken?

We streven ernaar om de planning zo correct mogelijk te volgen. Maar hou er rekening mee dat de planning van de werken kan wijzigen door onvoorziene (weers)omstandigheden. Voor een correcte stand van zaken:

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief over deze werken. Klik hier om e-mails te ontvangen over de werken.
  • Surf naar www.aquafin.be en klik rechts op ‘werken in uw gemeente’, vervolgens selecteer je links onderaan ‘Beernem'.
  • Hou www.beernem.be/wegenwerken in de gaten.

 

Meer info

Heb je vragen over de uitvoering van dit project, dan kan je terecht bij:

  • Het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45 (elke werkdag tussen 8.00 en 19.00 u) of via contact@aquafin.be.
  • De dienst infrastructuur op het nummer 050 28 90 81 (tussen 8.00 en 16.30 u) of via infrastructuur@beernem.be.
  • Bij noodgevallen kan je buiten de werkuren en in het weekend bellen naar het gratis noodnummer: 0800 16 603.
op woensdag 30 mei 2018
Nieuwsoverzicht