naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bestel je bijenvriendelijke plantenpakket

Regionaal Landschap Houtland en de Bijenwerkgroep Beernem verkopen dit voorjaar een pakket van tien bijenvriendelijke planten dat je tuin zal doen zoemen. Het pakket kost € 20. Bestel alvast je pakket(ten). De wilde kruiden werden biologisch opgekweekt bij de Kruiderie. Je steunt er een lokaal sociaal project mee.

Bestellen en afhalen

Alle info om je pakket(ten) te bestellen kan je vinden op www.rlhoutland.be/pages/bijvriendelijk-plantenpakket

Nadien kan je je pakket afhalen op:

  • vrijdag 11 mei tussen 14.00 en 19.00 u of zaterdag 12 mei van 10.00 tot 13.00 u in de biowinkel van BES in PC Sint-Amandus, of
  • zondag 20 mei tussen 9.00 en 16.00 u op de plantenmarkt van TuinHier in O.C. De Kleine Beer

 

Het pakket bevat volgende soorten*

* Biologische planten opkweken is werken met de natuur, het kan dus zijn dat er eens iets fout gaat. Indien een soort wegens omstandigheden niet voorhanden is, wordt een evenwaardig alternatief opgenomen in het pakket.

 

Bloemenpracht is goed voor bijen en vlinders

Honingbijen, solitaire bijen, vlinders en zweefvliegen hebben één ding gemeen ze overleven bij gratie van nectar en stuifmeel die vele planten bijna het jaar rond voorzien. Wil jij de bijen helpen, dan kan je jouw tuin omtoveren tot een bloemenpracht, van voor- tot najaar. Aan een gemillimeterd gazon hebben de bijen immers niets. Je kan een hoekje ongemaaid laten, inzaaien of beplanten met bijenvriendelijke planten. Ook een klein balkon of voortuintje kan perfect bijenvriendelijk ingericht worden. Je krijgt er veel bezoek voor in de plaats, de perfecte gelegenheid om van nabij kennis te maken met deze vlijtige vliegers.

op donderdag 19 april 2018
Nieuwsoverzicht