naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Rondleiding begraafpark Sint-Amandus

In het kader van de week van de begraafplaatsen organiseren we een rondleiding in het vernieuwde begraafpark Sint-Amandus. Geniet van het lentegroen terwijl de gids je meeneemt op ontdekkingstocht. De rondleiding is gratis, wel graag vooraf inschrijven. Afspraak op zondag 27 mei om 14.00 u aan de kerk.

De begraafplaats bij de kerk van Sint-Amandus is niet alleen de laatste rustplaats van heel wat bekende en minder bekende Beernemnaars, je vindt er ook heel wat symboliek en iconografie terug. Deze begraafplaats herbergt meer dan voldoende stof voor een begeleide wandeling tijdens de week van de begraafplaatsen. Heb je je altijd afgevraagd waarom die uil of die papavers op bepaalde graftekens staan? Ben je benieuwd naar verhalen over mensen en lokale geschiedenis? Wil je meer weten over het hergebruik van graven of de inspanningen van de gemeente rond de natuurlijke elementen? Dan is deze rondleiding op 27 mei om 14.00 u zeker iets voor jou.

De begraafplaats van Sint-Amandus is in 2014 omgevormd tot een begraafpark, een groene en rustgevende omgeving. Het omgevormde begraafpark is bovendien onderhouds- én bijenvriendelijk. In de categorie omgevingsgroen behaalde begraafpark Sint-Amandus in 2015 de eerste prijs in de wedstrijd Groene Lente georganiseerd door VVOG (vereniging voor openbaar groen).

 

Info en inschrijven

O.C. De Kleine Beer, dekleinebeer@beernem.be, 050 79 99 08

op zaterdag 26 mei 2018
Nieuwsoverzicht