naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Belevingsdag elektrisch rijden

Wil je proeven van de technologie van morgen? Grijp nu je kans en ervaar zelf de sensatie van elektrisch rijden op zaterdag 2 juni tussen 13 en 17 u! Ontdek op de belevingsdag volledig elektrische auto’s, bestelwagens en motorfietsen, elektrische (plooi)fietsen en laadoplossingen voor elektrische auto’s.

Op de parking van O.C. De Kleine Beer zullen elektrische auto’s, motorfietsen en fietsen staan waarmee je een ritje kan maken. Je kan kiezen uit diverse merken. We werken hiervoor samen met handelaars uit de streek. Er is voor elk wat wils!

  • elektrische (plooi)fietsen
  • elektrische motorfietsen
  • elektrische wagens van de merken Smart, Renault, Kia, BMW, Nissan, Jaguar, Hyundai en Volkswagen 

De inschrijvingen voor de autoritten op de weg starten vanaf 12.30 u. Voor fietsen en motoren is inschrijven niet nodig.

Parkeren doe je in de buurt want het parkeerterrein van De Kleine Beer is ingenomen door de elektrische voertuigen. Woon je dichtbij? Kom dan liever te voet of met de fiets.

We organiseren deze belevingsdag samen met stad Damme. Met de promotie van elektrisch rijden willen we de uitstoot van vervuilende stoffen en van het broeikasgas CO2 verminderen.

 

De toekomst van de auto is elektrisch

Elektrische auto’s duiken steeds vaker op. Dat is goed nieuws. Elektrische wagens leveren uitstekende prestaties en rijden comfortabel stil. Ze zijn bovendien zuinig én ze kunnen rijden op stroom van schone en duurzame bronnen zoals wind en zon.

De nieuwste elektrische auto’s rijden 200 tot 300 kilometer ver. Je laadt de auto meestal thuis op. Bij een langere rit is een laadbeurt buitenshuis nodig. Dat is geen probleem want de publieke laadpalen rijzen als paddenstoelen uit de grond. Ook in Beernem hebben we een publieke laadpaal. Die bevindt zich op de parking van sportpark Den Akker. Binnen de komende vier jaar komen er nog twee laadpalen bij.

Voorlopig zijn elektrische wagens bij aankoop nog duurder dan een gewone auto. Daarom krijg je tot eind 2019 tot € 4 000 aankooppremie van de Vlaamse overheid. Bovendien zijn de kosten voor energie en onderhoud laag.

Wil je meer weten? Kom dan zeker naar de belevingsdag in O.C. De Kleine Beer op 2 juni. Er zijn twee infosessies over elektrisch autorijden en laden. Je kan er vragen stellen aan bestuurders die al langer ervaring hebben met elektrisch rijden.

 

Meer info

Bij de milieudienst, milieu@beernem.be, tel. 050 /289 076

op zaterdag 02 juni 2018
Nieuwsoverzicht