naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beernem heeft publieke laadpaal voor elektrische wagens

In Beernem is een eerste publieke laadpaal voor elektrische wagens geïnstalleerd op de parking van Sportpark Den Akker. In totaal komen er in Beernem 3 laadpalen. De plaatsing van de palen wordt over vier jaar gespreid. Het opladen gebeurt tegen betaling.

De Vlaamse Regering wil het aanschaffen en gebruiken van elektrische wagens aanmoedigen. Omdat publieke laadpalen een belangrijke aanvulling zijn op thuisladen en laden op het werk, hebben de Vlaamse Overheid en netbeheerders Eandis en Infrax samen een spreidingsplan opgemaakt voor 2500 bijkomende publieke laadpalen, waarvan minstens één in elke gemeente in Vlaanderen. Laadpaaloperator Allego zal via een concessie instaan voor de levering, plaatsing en uitbating van de laadpalen.

 

Laadpaal op verzoek

Publieke laadpalen zijn cruciaal voor wie niet de mogelijkheid heeft in of rond de woning een privé-oplaadpunt te plaatsen. Kan je thuis niet opladen en is er geen (of onvoldoende) publieke laadinfrastructuur in je buurt? Dan kan je kosteloos de plaatsing van een publieke laadpaal in je buurt aanvragen via netbeheerder Eandis.

 

Meer info

www.eandis.be/nl/klant/duurzame-mobiliteit, in de folder hieronder of bij de dienst mobiliteit, mobiliteit@beernem.be, 050 28 91 26

op dinsdag 03 april 2018
Nieuwsoverzicht