naar inhoud

Werken sanering Egypte – update 2 februari 2018

Hier volgt stand van zaken over de rioleringswerken in de Sijselestraat en omgeving.

Egyptestraat

Ter hoogte van de huisnummers 1 tot en met 12 is de onderlaag asfalt aangelegd. Aansluitend worden de opritten in betonstraatstenen aangelegd.

Ter hoogte van de huisnummers 22 tot en met 28 en huisnummers 14 tot en met 21 werd al een deel van de putten en persleidingen geplaatst. De komende weken werken ze hieraan verder en worden ook de nodige dienstriolen aangelegd. Daarbij moet op sommige plaatsen het wegdek opgebroken worden. Op de plaatsen waar dit gebeurt, brengt de aannemer de bewoners persoonlijk op de hoogte.

 

Zandberg

In de Zandberg werden al filters geplaatst om vanaf maandag 5 februari te kunnen starten met de rioleringswerken. De aannemer bracht de bewoners per brief op de hoogte dat ze niet met de wagen tot bij hun woning zullen kunnen tijdens de uren waarop gewerkt wordt. We streven ernaar om deze werken af te ronden tegen begin maart.

 

Sijselestraat ter hoogte van Danegemstraat

De aannemer is volop bezig met de aanleg van het fietspad ter hoogte van de Danegemstraat. Hij doet ook enkele aanpassingen aan het wegdek. Deze werken worden uitgevoerd met één afgesloten rijstrook. Vermoedelijk vanaf 12 februari wordt er van kant gewisseld om ook de andere rijstrook aan te passen. Hierbij wordt de Danegemstraat ter hoogte van de Sijselestraat afgesloten.


Vermoedelijk eind februari, begin maart wordt het kruispunt volledig afgesloten voor de plaatsing van onder meer de middengeleiders. Een concrete timing hiervan volgt later.

 

Sijselestraat vanaf Bergbeek tot en met de Praatstraat

Tijdens de afsluiting van het kruispunt Sijselestraat ter hoogte van de Danegemstraat (vermoedelijk eind februari, begin maart) wordt ook de toplaag van het asfalt van de Sijselestraat tussen de Bergbeek tot en met de Praatstraat afgefreesd. Aansluitend wordt een nieuwe toplaag aangelegd.

 

Laatste stand van zaken over de werken?

We streven ernaar om de planning zo correct mogelijk te volgen. Maar hou er rekening mee dat de planning van de werken kan wijzigen door onvoorziene (weers)omstandigheden. Voor een correcte stand van zaken:

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief over deze werken. Klik hier om e-mails te ontvangen over de werken.
  • Surf naar www.aquafin.be en klik rechts op ‘werken in uw gemeente’, vervolgens selecteer je links onderaan ‘Beernem'.
  • Hou www.beernem.be/wegenwerken in de gaten.

 

Meer info

Heb je vragen over de uitvoering van dit project, dan kan je terecht bij:

  • Het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45 (elke werkdag tussen 8.00 en 19.00 u) of via contact@aquafin.be.
  • De dienst infrastructuur op het nummer 050 28 90 81 (tussen 8.00 en 17.00 u) of via infrastructuur@beernem.be.
  • Bij noodgevallen kan je buiten de werkuren en in het weekend bellen naar het gratis noodnummer: 0800 16 603.
op vrijdag 02 februari 2018
Nieuwsoverzicht