naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Winnaars Cultuurprijzen 'Culinaire Kunst'

Op vrijdag 19 januari zijn in O.C. De Kleine Beer de Cultuurprijzen uitgereikt binnen het thema ‘Culinaire Kunst’. Bakkerij Painture, de Kruiderie en De Kruiderie wielen in de prijzen. De avond werd muzikaal opgeluisterd door Peter Locket, talent van eigen bodem.

Bakkerij Painture werd door de vakjury gekozen als winnaars van het Beerlanderke. Ook onze inwoners stemden voor Painture, wat hen de Publieksprijs opleverde. De Kruiderie mocht de Carrièreprijs 2017 in ontvangst nemen en Judith Fransoo won de prijs voor jong Beernems culinair talent.

Sinds Brecht van Poucke en Liesbet Scherrens in 2006 hun bakkerij in Oedelem openden, is Painture een begrip in de streek. Bakken is een ambacht, maar bij Painture maken ze kunst om op te eten. Ze verrassen hun klanten telkens opnieuw met innovatieve en kwalitatieve producten en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze tot ver buiten Beernem bekend zijn. De kwaliteit die ze nastreven en het warme onthaal dat hun klanten ervaren, maakte van hen duidelijk de publiekslieveling.

De Kruiderie mocht de carrièreprijs  in ontvangst nemen. Het arbeidszorgproject van De Kruiderie uit Bulskamveld (het vroegere Loca Labora) loopt al meer dan 25 jaar. Het biedt mensen die (nog) niet terecht kunnen op de arbeidsmarkt gelegenheid om structuur in hun leven op te bouwen. Met de kweek en verwerking van biologische kruiden leveren ze een ecologisch verantwoorde en kwaliteitsvolle producten aan. Ze richten hun kleinschalige productie op nieuwe kruiden die je elders moeilijk vindt. Topchefs komen er zich bevoorraden, maar ook medicinale kruiden maken deel uit van hun gamma.

We plaatsen elk jaar ook een talentvolle jongere in de kijker. We blijven in het culinaire thema en kozen voor de jonge Judith Fransoo uit Oedelem. Zij opende in maart 2017 samen met haar vriend Stan Roose een eigen bakkerszaak ChaudPain in Sijsele. Judith studeerde aanvankelijk leerkracht lager onderwijs, maar volgde uiteindelijk toch haar passie voor patisserie. Leuk detail, Judith en Stan leerden elkaar kennen in Bakkerij Painture en ook zij verheffen bakken tot een kunst.

 

Cultuurprijzen 2018

In 2018 is het thema van de cultuurprijzen Muziek en Dans.

op maandag 22 januari 2018
Nieuwsoverzicht