naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wie wint de publieksprijs ‘Culinaire Kunst’?

Op vrijdag 19 januari reiken we de Cultuurprijzen uit! Deze keer is het thema Culinaire Kunst. Een jury selecteerde alvast 3 genomineerden die het Beerlanderke of de publieksprijs kunnen winnen. De publieksprijs gaat naar de kandidaat met het meeste aantal stemmen van onze inwoners. Breng dus zeker je stem uit

Hoe stemmen?

  • via het e-loket: klik hier om te stemmen
  • door het invullen van een stemformulier in Bib Beernem of in de raadzaal van Het Schepenhuys

 

Dit zijn de genomineerden in alfabetische volgorde:

Painture (Bruggestraat 27)

In 2006 startten Brecht van Poucke en Liesbet Scherrens hun bakkerij in Oedelem. De ‘kunst van het bakken’ is Brecht en zijn team op het lijf geschreven. Vernieuwend en onstuitbaar creatief, met respect voor de klassiekers. Dat kan uiteraard alleen maar met de beste ingrediënten en met veel liefde voor het ambacht. Intussen is hun zaak synoniem voor kwaliteit en een begrip, niet alleen in Beernem, maar ook in de ruime regio.

 

Robette’s (Knesselarestraat 182)

In 2015 maakten Jan Catteeuw, Martine Scheyving en Shannah Simkens een gewaagde sprong. Café Den Hoorn werd omgetoverd tot Bistro Robette’s. Niet zomaar een bistro, maar een trendy foodsharing concept waarbij je gerechtjes kan delen met je tafelgenoten. Chef Jan kiest voor dagverse seizoensgebonden producten en smaken uit zowel de klassieke als de wereldkeuken. De bistro is een familiebedrijf waar klanten zich thuis voelen.

 

Vliegende Paard Brouwers (Beverhoutsveldstraat 33)

Het biersprookje van Andy Dewilde begon in 2011. Zijn Préaris Quadrupel werd verkozen tot beste hobbybier van België. Intussen is het een vaste waarde in vele Vlaamse cafés en bierhandels en zelfs bekend tot in het (verre) buitenland. Andy ontwikkelt voortdurend nieuwe bieren met een unieke twist: biologische groentenbieren, bieren met koffie en thee, bier gerijpt op vaten ooit gebruikt voor sterke dranken,... Deze creativiteit maakte het mogelijk om van zijn passie zijn beroep te maken.

 

Meer info

Bij de cultuurdienst, cultuur@beernem.be, 050 79 99 00

op donderdag 30 november 2017
Nieuwsoverzicht