naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Infoavond ‘Aansluiting Oostveld – Pluime - Zeldonk’

Binnenkort start het project ‘Aansluiting Oostveld – Pluime - Zeldonk’. Dit project voorziet in de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel wat betekent dat het afvalwater en het regenwater afzonderlijk worden afgevoerd. Er is hierover een infoavond op maandag 16 oktober om 20 u in O.C. De Kleine Beer.

De omwonenden krijgen er info over de concrete inhoud, timing en fasering van de werken. Je kan de uitnodiging hieronder downloaden.

 

Doel van de werken

Het project zal het afvalwater van ongeveer 1.130 inwoners van Oostveld en Zeldonk opvangen. Om dit te realiseren zullen Aquafin en de gemeente Beernem een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de gemarkeerde straten op het plan in bijlage (zie ook foto). Een gescheiden rioleringsstelsel betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater wordt opvangen.

Er komt een nieuwe leiding voor de opvang van het afvalwater. Het afvalwater zal via deze leiding terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aalter-brug. Het regenwater wordt opgevangen in de bestaande grachten, die op hun beurt afwateren naar de waterlopen in de buurt.

Het vuile afvalwater komt nu nog, net zoals op vele andere plaatsen, ongezuiverd terecht in grachten en waterlopen in de buurt. Daardoor zijn de rivieren in Vlaanderen jarenlang sterk vervuild geweest. Onder meer door de inspanningen van gemeenten en van Aquafin zien we hier geleidelijk aan verbetering in komen. 

 

Planning van de werken

Na de infoavond komt de planning van de werken online. De start van de werken is voorzien op maandag 6 november.

We streven ernaar om de planning zo correct mogelijk te volgen. Maar hou er rekening mee dat de planning van de werken kan wijzigen door onvoorziene (weers)omstandigheden. Voor een correcte stand van zaken:

  • Surf naar www.aquafin.be en klik rechts op ‘werken in uw gemeente’, vervolgens selecteer je links onderaan ‘Beernem'.
  • Hou www.beernem.be/wegenwerken in de gaten.
  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief over deze werken. Klik hier om e-mails te ontvangen over de werken.
op maandag 16 oktober 2017
Nieuwsoverzicht