naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Orgaandonatie kan ook jouw leven redden!

LEIF West-Vlaanderen voert dit najaar een sensibilisatiecampagne rond orgaandonatie omwille van de behoefte aan donoren en het actuele tekort ervan. Een uitdrukkelijke positieve wilsbeschikking voor donatie is een heel goede stap maar even belangrijk is dat de familie op de hoogte is van je bereidheid tot donatie.

PROGRAMMA

Brugge

 • Vertoning film Réparer les vivants
  Donderdag 5 oktober 2017 om 20 uur
  Kinepolis Brugge, Koning Albert I-laan 200
  Ticket: € 7,00
  I.s.m. De Andere Film (heeft een eigen ticket en de weg naar de juiste zaal wordt bewegwijzerd)
 • Informatieavond met getuigenissen vanuit de vzw Navado en een panelgesprek met experten
  Donderdag 12 oktober 2017 om 20 uur
  De Biekorf Brugge, Sint-Jakobsstraat 8

 

Oostende

 • Vertoning film Réparer les vivants
  Donderdag 7 december 2017 om 20 uur
  VLC De Geuzetorre Oostende, Kazernelaan 1
  Ticket: € 7,00
 • Informatieavond met getuigenissen vanuit de vzw Navado en een panelgesprek met experten
  Donderdag 14 december 2017 om 20 uur
  VLC De Geuzetorre Oostende, Kazernelaan 1

Praktisch

Vertoning film Réparer les vivants op 5/10 en 7/12: tickets aan de deur, vooraf inschrijven niet noodzakelijk.
Informatieavond met getuigenissen en panelgesprek op 12/10
en 14/12: gratis toegang, vooraf inschrijven noodzakelijk via
leif@levenshuis.be.


Over de informatieavonden op 12/10 en 14/12:
Tijdens deze avond getuigen enkele mensen over orgaandonatie. Daarna volgt een interactief panelgesprek met experten waaronder Dr. Nico Müller en hoofdverpleegkundige Baudewijn Oosterlynck, beiden werkzaam op de dienst Intensieve Zorgen van het AZ Sint-Jan, Bruno Desschans, hoofd transplantatie coördinatie UZ Leuven en een afgevaardigde van vzw Navado. Moderator: Pierre Naassens, campagnecoördinator.


Over de film Réparer les vivants:
Regie: Katell Quillévéré / Cast: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Bouli Lanners / Speelduur 1u43 / Release november 2016 / Land Frankrijk
Réparer les vivants is een film over het leven. Ook al draait hij vooral rond de dood. De dood van een jongeman. Een avonturier die vroeg in de morgen met zijn vrienden voor de kust van Le Havre gaat surfen. Op de terugweg schudt een ongeval hen brutaal wakker. Alleen die ene jongen zal nooit meer wakker worden. Hij is hersendood. Vanaf dat moment speelt zijn hart de hoofdrol.
Gelukkig is de film niet donker. Als je de zaal verlaat, heb je zin om te leven. Je wil ertegenaan. Het verhaal geeft hoop.


Centraal in ‘Réparer les vivants’ staat een hart dat van een overleden patiënt getransplanteerd wordt naar iemand die het zonder nieuwe motor niet lang meer zou trekken. Opmerkelijk aan de vertelling is dat daarbij alle betrokken partijen – donor, nieuwe drager, familieleden, geliefden, dokters en medisch personeel, een aandeel hebben bij het proces. De film weet een eerbetoon te zijn aan een toch wel erg bijzonder, solidair concept van onze moderne samenleving, aan de zorg, intensiteit en liefde voor het vak waarmee de medici zich inzetten en aan de schoonheid en kracht van het leven zelf. Naast het fijne acteerwerk is het echter ook de visuele finesse en de strelende soundtrack die de gebeurtenissen in de film een nadrukkelijke gevoelswaarde meegeven, waardoor dit een intense, pakkende film wordt die terecht laat reflecteren over wie we als mens (maar) zijn. De eerste vijftien minuten ervaar je haast als in een droom. Sterk. Een koesterende, helende ode aan de motor van ons bestaan.
(BRON: RECENSIE VAN SVEN DE SCHUTTER)


Contact

LEIF West-Vlaanderen - LevensEinde InformatieForum
Koningin Elisabethlaan 92, 8000 Brugge - 050 34 07 36
leif@levenshuis.be – www.levenshuis.be/leif - www.LEIF.be

op woensdag 13 september 2017
Nieuwsoverzicht