naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Modder op de weg = gevaar op de weg

De oogsttijd is een periode van toegenomen drukte en verkeersonveiligheid op de wegen van en naar de landbouwbedrijven en velden. Vooral als het weer slechter wordt, treedt er een bekend probleem op: modder op de weg!

Door de modder liggen de wegen er plotseling spiegelglad bij. Ook is het onvermijdelijk dat er tijdens het vervoer van de oogst aardappelen, bieten, maïs,… op de weg belanden. Daarom is het belangrijk dat zowel de landbouwers en de loonwerkers als de andere weggebruikers hun voorzorgen nemen.

 

Tips voor de landbouwers en loonwerkers

  • Als er slipgevaar is, moet je het verkeer hierop attent maken. We stellen gratis signalisatieborden ter beschikking voor landbouwers om eventueel slipgevaar n.a.v. het oogsten aan te kondigen. Dit kadert in de actie 'Modder op de weg' . Neem hiervoor contact op met de dienst mobiliteit op 050 28 91 21 of via mobiliteit@beernem.be.
  • Een vuil wegdek maak je zo snel mogelijk schoon. Soms is het daarbij nodig om de weg schoon te spuiten. Draag voor je veiligheid een fluohesje.

 

Tips voor de andere weggebruikers

  • In september, oktober en november rijden er meer landbouwvoertuigen op de openbare weg dan anders. Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen en hou rekening met het extra verkeer dat hierdoor ontstaat. Een beetje hoffelijkheid kan wonderen doen.
  • Sla waarschuwingen rond slipgevaar niet in de wind en wees voorbereid op eventueel vuile wegen in gebieden met veel landbouwbedrijven en/of velden. Pas je rijstijl aan!
  • Kijk uit voor landbouwers die zich op de rijweg kunnen bevinden om deze schoon te maken. Matig je snelheid bij het voorbijrijden van de werkzaamheden.
op maandag 04 september 2017
Nieuwsoverzicht