Modder op de weg = gevaar op de weg

Tijdens oogsttijd is er extra drukte op de wegen. Landbouwers en loonwerkers rijden met hun machines en oogst van en naar de velden. Het is dus extra opletten geblazen. Vooral als het weer slechter wordt want dan is er risico op modder op de weg! Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Pas je snelheid en rijstijl aan.

Bericht voor Landbouwers, loonwerkers en transporteurs

Door de modder liggen de wegen er plotseling spiegelglad bij. Ook is het onvermijdelijk dat er tijdens het vervoer van de oogst aardappelen, bieten, maïs,… op de weg belanden.

Als er (slip)gevaar is, moet je het verkeer hierop attent maken. Dit kan door middel van een speciaal signalisatiebord 'opgepast modder'. We stellen deze borden gratis ter beschikking om eventueel slipgevaar n.a.v. het oogsten aan te kondigen. Dit kadert in de actie ?Modder op de weg?. Neem hiervoor contact op met de dienst Mobiliteit op 050 28 91 26 of via mobiliteit@beernem.be.

Een vuil wegdek maak je zo snel mogelijk schoon. Soms is het daarbij nodig om de weg schoon te spuiten. Draag voor je veiligheid een fluohesje.

Bericht voor de Andere weggebruikers

Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Een beetje hoffelijkheid kan wonderen doen. Wees voorbereid op eventueel vuile wegen en pas je snelheid en rijstijl aan.

op woensdag 13 oktober 2021
Nieuwsoverzicht