naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Modder op de weg = gevaar op de weg

De oogsttijd is een periode van toegenomen drukte en verkeersonveiligheid op de wegen van en naar de landbouwbedrijven en velden. Vooral als het weer slechter wordt, treedt er een bekend probleem op: modder op de weg! Het is daarom belangrijk dat zowel de landbouwers als de andere weggebruikers hun voorzorgen nemen.

Landbouwers, loonwerkers en transporteurs

Als er slipgevaar is, moet je het verkeer hierop attent maken. Dit kan door middel van een speciaal signalisatiebord 'opgepast modder'. We stellen deze borden gratis ter beschikking om eventueel slipgevaar n.a.v. het oogsten aan te kondigen. Dit kadert in de actie ‘Modder op de weg’. Neem hiervoor contact op met de dienst Mobiliteit op 050 28 91 26 of via mobiliteit@beernem.be.

Een vuil wegdek maak je zo snel mogelijk schoon. Soms is het daarbij nodig om de weg schoon te spuiten. Draag voor je veiligheid een fluohesje.

 

Andere weggebruikers

Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Een beetje hoffelijkheid kan wonderen doen. Wees voorbereid op eventueel vuile wegen en pas je snelheid en rijstijl aan.

op maandag 01 oktober 2018
Nieuwsoverzicht