naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe fietstunnels, brug en langswegen voor een nog hogere veiligheid

Vandaag hebben Infrabel en de gemeenten Aalter en Beernem de drie nieuwe fiets- en voetgangerstunnels, één brug en verschillende langswegen langs het spoor geopend. Op minder dan twee jaar heeft de infrastructuurbeheerder vijf overwegen op de drukste spoorlijn van ons land vervangen door mobiliteitsalternatieven.

Dat betekent dat in Beernem de laatste twee overwegen vervangen zijn door een fiets- en voetgangerstunnel. Dit past in de strategie van Infrabel om de veiligheid op het Belgische spoornet nog verder te verhogen.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

 

Duurzaam mobiliteitsproject op drukste spoorlijn zorgt voor verhoogde veiligheid en stiptheid

Op minder dan twee jaar heeft Infrabel de laatste vijf overwegen in Aalter en Beernem afgeschaft en vervangen door de brug Nieuwendam (voor alle wegverkeer) en drie fiets- en voetgangerstunnels ter hoogte van Jezuïetengoed, Maria-Aaltersteenweg en “Di Coylde”. Daarnaast zijn er over een lengte van 3 km drie nieuwe parallelwegen (voor fietsers, wandelaars en landbouwers) aangelegd tussen het station Beernem en Nieuwendam in Aalter wat eveneens voor een veiligere en vlottere verbinding zorgt.

De vijf overwegen lagen verspreid over een afstand van 7 km op de spoorlijn tussen Gent en Brugge waarbij de hoofdspoorlijn Brussel – Gent – Kust (Lijn 50A) de drukste verbinding van België is. Dagelijks passeren er ongeveer 250 treinen in Aalter en Beernem en tijdens de spits kan dit aantal oplopen tot meer dan 15 treinen per uur. Nu de overwegen zijn vervangen door waardige alternatieven moet niemand meer wachten en kan iedereen veilig en vlot de sporen kruisen via de brug en de tunnels. Dit vermindert bovendien de kans op mogelijke verstoringen van het treinverkeer wat ook de stiptheid ten goede komt.

In totaal heeft Infrabel 11 miljoen euro geïnvesteerd in dit veiligheidsproject.

Meer info over de bewustmakingscampagnes van overwegen: www.infrabel.be/wachten

op donderdag 06 juli 2017
Nieuwsoverzicht