naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Winnaars Gouden Beren 2016

Op vrijdag 17 maart zijn in het O.C. De Kleine Beer de Gouden Beren uitgereikt. Roland Vanderschaeghe, KFC Sint-Joris Sportief (op de foto voorzitter: Urbain Vanhaecke), Aaron Vancoppenolle, Erik Leyseele en Vita Van Belleghem namen een Gouden Beer in ontvangst.

trofee voor sportverdienste

De trofee voor sportverdienste ging naar Roland Vanderschaeghe. Hij maakt al 25 jaar actief deel uit van KAC Beverhout, is al 20 jaar lid van de Sportraad en 18 jaar supervisor van het Vaartloopcriterium.
In 2004 en 2014 behaalde Roland de provinciale titel op de halve marathon in zijn leeftijdsklasse. Hij heeft al 541 wegwedstrijden en 111 crossen gelopen. Ondertussen is Roland er al 65, maar hij neemt nog altijd gretig deel aan wegwedstrijden.

De andere genomineerde was Marc Blomme.

 

Clubprestatie 2016

KFC Sint-Joris Sportief kreeg de trofee voor de meest verdienstelijke club. Deze trotse Beernemnaars haalden een perfecte seizoenstart van 30/30. Ze wonnen tien opeenvolgende wedstrijden en kregen zo hun eerste periodetitel. Nico Lootens loodste zijn team in 2016 naar het kampioenschap.
De kampioenenploeg van KFC Sint-Joris bestaat uit spelers die allemaal afkomstig zijn uit Beernem. Het eerste elftal heeft ook stuk voor stuk een speelgeschiedenis van minstens 6 jaar bij KFC Sint-Joris achter de rug. 

De andere genomineerde clubs waren KAC Beverhout, VVC Beernem en BLanco AJV Beernem vzw.

 

Beloftevolle jongere 2016

Aaron Vancoppenolle won De Gouden Beer voor de meest beloftevolle jongere. Hij houdt zich fanatiek bezig met zijn passie: poolbiljart. Hij kon deelnemen aan het BK 9 Ball in Limburg. Hij werd er vijfde, een hele prestatie voor de enige aanwezige jeugdspeler! Hij slaagde er zelfs in om voormalig wereldkampioen snooker Wendy Jans naar huis te spelen.
In september reisde Aaron af naar Rotterdam, waar hij deelnam aan de Longoni Benelux Open. Hij ging er met de gouden medaille aan de haal. 

De andere genomineerden waren Xander Marclé en Branco François.

 

Sportman 2016

Erik Leyseele werd sportman van het jaar. 2016 werd voor hem een topjaar. Hij werd tot Provinciaal en Belgisch kampioen gekroond bij het veldlopen voor de Masters 65+ en werd eindwinnaar op de Crosscup 65+.
Hij behaalde tweemaal goud op de indoor kampioenschappen in Gent en staat op de vierde plaats van de World Indoor Ranking.
Erik liep ook een nieuw Belgisch record op de mijl (klasse 65) en op de 1000 m.

De andere genomineerden waren Marlon Claeys, Robin D'Hondt, Jules Van den Putte en Klaas Vankersschaever.

 

Sportvrouw 2016

Vita Van Belleghem werd sportvrouw van het jaar. Op het Europees kampioenschap meerkamp in Acona behaalde Vita een zesde plaats. Op de masterinterland in Sarreguemines eindigde ze vierde, met een record op het 5000 m snelwandelen.
Op de KVV en PK Masters in Wervik sprong ze 1m33, waarmee ze tot kampioen werd gekroond. Ook in het kogelstoten was ze kampioen, met een afstand van 8m17. Dat was goed voor een zilveren Vlaamse medaille. Daarnaast schreef ze nog heel wat medailles op haar naam, zoals op het BK Masters W40-60 in Bertrix, het BK werp-vijfkamp en de BK Masters in Deinze.

De andere genomineerden waren Tine Jonckheere, Evy Tillaert en Ann Sofie Claeys.

op maandag 20 maart 2017
Nieuwsoverzicht