naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Winnaars cultuurprijzen Beeldende kunst

Stefaan De Croock werd door de vakjury gekozen als winnaar van het Beerlanderke. Jullie stemden massaal voor Rik Beuselinck, die hierdoor de Publieksprijs in de wacht sleepte. Jef Claerhout mocht de Carrièreprijs 2016 in ontvangst nemen en Pieter-Jan Vrielynck won de prijs voor jong Beernems cultureel talent.

Op vrijdag 20 januari werden in O.C. De Kleine Beer de cultuurprijzen uitgereikt binnen het thema ‘Beeldende Kunst’. De avond werd muzikaal opgeluisterd door Bosma en Verbaeys, opkomend talent van eigen bodem.

 

Foto's

Klik hier om enkele sfeerfoto's van de uitreiking te bekijken.

 

Winnaars 2016 Beeldende kunst

De in Beernem opgegroeide Stefaan De Croock (Strook) is aan een steile opmars bezig binnen het professionele internationale kunstcircuit. Alles start met een lijn, maar zijn unieke manier van denken zorgt voor een originele en vernieuwende aanpak.  Hij  leeft zich uit in verschillende media, technieken en materialen en hij werkt zowel twee- als driedimensionaal. Hij kan de toeschouwer echt bij zijn nekvel pakken, prikkelen en uitdagen. Strook flirt met de grenzen van de kunstuitingen en is niet bang ze te verleggen, een echte Beerlander dus.

Rik Beuselinck combineert techniek en vakkennis met zijn eigen visie, persoonlijke inspiratiebronnen en handenvol levenservaring. Hij kent en beheerst het materiaal dat alleen met vuur en passie buigt voor zijn handen en zijn wil. Hij timmert gestaag aan zijn kunstenaarscarrière en is onze regio ontgroeid, want ook in het buitenland is Rik geen onbekende meer. Dat de Beernemnaars hem als hún kunstenaar zien, hebben ze massaal laten weten. Rik is duidelijk de publiekslieveling.

Jef Claerhout mocht de carrièreprijs  in ontvangst nemen, want een unieke kunstenaarscarrière van meer dan 50 jaar, dat verdient een plaats in de Beernemse Walk of Fame. De natuur en de cultuur, de mythologie en de verhalen,  het verleden en het heden, de astronomie en de erotiek,… Het zijn onuitputtelijke inspiratiebronnen voor heel kleine tot heel grote werken, soms met een vleugje ironie en altijd met veel oog voor detail. Niet alleen in ontelbare huiskamers, maar ook op vele openbare plaatsen in onze regio en ver daarbuiten kan je genieten van zijn tastbare verhalen.

 

Talentvolle jongere

Cultuur en jongeren is één van de speerpunten van het Beernemse cultuurbeleid en daarom plaatsen we ook elk jaar een talentvolle jongere in de kijker. Pieter-Jan Vrielynck studeerde in juni 2016 af als laureaat piano aan het conservatorium in Brugge. Door zijn uitmuntende prestatie werd hij geselecteerd om op 11 februari 2017, begeleid door het orkest van het conservatorium, het concerto van Withold Lutoslawski te spelen in de stadschouwburg van Brugge. Naast klassieke muziek is Pieter-Jan ook heel geïnteresseerd in elektronische muziek en de combinatie van beiden. Dat belooft voor de toekomst.

 

Thema cultuurprijzen 2017

Volgend jaar is het thema van de cultuurprijzen Culinaire kunst.

op maandag 23 januari 2017
Nieuwsoverzicht