naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Cultuurprijzen: breng je stem uit

In oktober deden we een oproep voor kandidaten voor de Cultuurprijzen. We stellen graag de genomineerden voor het Beerlanderke en de publieksprijs aan je voor. De publieksprijs gaat naar de kandidaat met het meeste aantal publieksstemmen. Elke inwoner kan in december zijn stem uitbrengen. Iedereen heeft 1 stem.

Stemmen

Stemmen kan online en in de bibliotheken. Klik hier om online te stemmen.

de genomineerden

Ivan Claeys

Discipline: schrijver stripverhalen

Ivan’s voorliefde voor stripverhalen bracht hem ertoe om verhalenverteller te worden voor stripverhalen.

In samenwerking met tekenaar Tom Versigghel zette hij zijn eerste schuchtere stappen. Na een aantal kortverhalen, bracht hij i.s.m. Patrick Van Oppen, in 2012 zijn debuutalbum ‘De Vijfde Man’ uit, een verhaal dat zich volledig in Brugge afspeelt. Daarna publiceerde Ivan in tijdschriften en webmagazines. Sf, fantasy, humor, avontuur, het kwam allemaal aan bod.

De opvallendste strips waren: Ben Hur en Turpin, waarmee hij in de prijzen viel, Tommeke, een stripreekje over Tom Boonen en Mr Nobody, een reeks kortverhalen i.s.m. Patrick Van Oppen. I.s.m. Luc De Maeyer maakte Ivan het album ‘Verdwijning in landschapspark Bulskampveld, dat zich afspeelt in Bulskampveld en omstreken.

Marc Verachtert

Discipline: schrijver non-fictie

Marc Verachtert is groenjournalist voor o.a. Nest, Fence, Chic Gardens en Het Nieuwsblad.

Hij slaagt er op meesterlijke wijze in om de liefde voor tuineren, milieu en biodiversiteit in woorden te gieten en tot bij het publiek te brengen. Zijn teksten enthousiasmeren heel wat mensen en zetten hen aan tot actie. Marc schijft artikels voor tuin- en lifestylemagazines, voor kranten en onlinemagazines.

Marc is auteur en tekstcoördinator van het in 2018 verschenen zakboek voor de bijentuin, een sfeer- en actieboek dat inzet op een bijenvriendelijke tuin, balkon of buurt.  In 2020 verschijnt het zakboek voor de klimaattuin, een inspiratieboek over hoe je je tuin aanpast aan extreme weersomstandigheden, zodat het een groene oase blijft voor de bewoners.

Uitreiking van de cultuurprijzen

Wil je weten wie de publieksprijs uiteindelijk wint? Kom dan naar de uitreiking van de cultuurprijzen op vrijdag 17 januari om 20.00 u in O.C. De Kleine Beer.

op donderdag 28 november 2019
Nieuwsoverzicht