naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Cultuurprijzen: breng je stem uit

In oktober deden we een oproep om personen of verenigingen kandidaat te stellen voor de Cultuurprijzen. Uit alle inzendingen selecteerde de jury drie genomineerden die het Beerlanderke en de publieksprijs kunnen winnen. De publieksprijs gaat naar de kandidaat met het meeste aantal publieksstemmen. Stem je mee? Tot 31 december kan elke inwoner zijn stem uitbrengen. Iedereen heeft 1 stem.

Stemmen

Stemmen kan online en in de bibliotheken. Klik hier om online te stemmen.

 

de genomineerden

Goodheart Linedancers

Discipline: country dansen

Deze sociale amateurkunstenvereniging brengt mensen van alle leeftijden samen om te dansen op countrymuziek. Elke danser, ongeacht de leeftijd, lichamelijke beperking of dansachtergrond is welkom. Niet alleen de lichamelijke maar ook de mentale conditie is belangrijk. Goodheart Linedancers mobiliseert mensen om samen cultuur te beleven en plezier te maken, eenvoudig en laagdrempelig. Met hun optredens en workshops kunnen ze niet alleen hun leden maar ook hun publiek enthousiasmeren.

 

Tim Saey

Discipline: musical

Tim studeerde in 2014 af als musicalacteur aan het conservatorium van Brussel. Hij is een allround performer. Hij zingt, acteert, speelt piano en mondharmonica. Hij speelde mee in de musicals Assepoester, ‘14-’18 en Albert 1. In Mozart kreeg hij een grote rol en in Beauty and the Beast mocht hij een aantal keer Jan Schepens vervangen als ‘Beast’. Momenteel speelt hij in de musical ’40-’45.  Hij heeft een eigen educatief programma voor scholen waarmee hij door Vlaanderen toert en met zijn eigen band Xqueeze kan hij een zaal in vuur en vlam zetten.

 

Annelies Van Parys

Discipline: klassieke muziek

Annelies componeert hedendaagse klassieke muziek die wereldwijd wordt opgevoerd. Ze geeft les aan het conservatorium van Brussel, is huiscomponist bij muziektheater Transparant en seizoenscomponist bij het concertgebouw Brugge.  Ze won internationale prijzen. In 2017 componeerde ze het verplichte werk voor de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. Dit jaar kreeg ze een opdracht van de Deutsche Staatsoper in Berlijn en componeerde ze ‘A War Requiem’ voor het Nationaal Orkest van Vlaanderen. Het concert voor de slotplechtigheden van de herdenking van WOI werd live uitgezonden over heel Europa. 

 

Uitreiking van de cultuurprijzen

Wil je weten wie de publieksprijs uiteindelijk wint? Kom dan naar de uitreiking van de cultuurprijzen op vrijdag 18 januari om 20.00 u in O.C. De Kleine Beer.

op woensdag 28 november 2018
Nieuwsoverzicht