naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bunkerrock op 25 augustus

In samenwerking met vzw Den Bunker organiseren we op zaterdag 25 augustus Bunkerrock. Dit is een gratis festival op de Markt van Oedelem. Iedereen is welkom vanaf 19.00 u voor optredens van Tars, Josephine, Ivy Falls, Rhea en Portland.

Tars

19.00 u

In 2013 begon Tars met het schrijven van eigen nummers. Ook nu nog blijft hij op zoek gaan naar z'n eigen ding waarbij hij de gitaar en het songwriten gebruikt om er al zijn emoties en bedenkingen over liefde, leed en leven in kwijt te kunnen.

Tars heeft ondertussen al heel wat podiumervaring achter de rug (kleine cafétjes/zaaltjes in West-Vlaanderen en het Gentse, auditie voor 'De beste singer-songwriter van Vlaanderen', buskerstage Vama Vêche, leffingeleuren en Dranouter, voorprogramma van Maaike Ouboter in de Arenbergschouwburg, de najaarspresentatie 2015 van MEDIALAAN en Q beach-house 2016).

Naast het recorden van zijn eigen materiaal (EP: 'The heart remains') kon Tars ook nog proeven van het studiowerk door deel te nemen aan een reclamecampagne voor een nieuw programma van VTM waarvoor hij geselecteerd werd.

Het laatste jaar krijgt Tars ondersteuning van Nicolas Vlaeminck waarbij ze extra dimensies opzoeken door als duo op te treden.

 

Josephine

20.00 u

Met haar wondermooie hese stem zoekt Josephine een eigen weg in het muzieklandschap, zwevend tussen pop en soul.

De term “singer-songwriter” leek nog nooit zo ontoereikend. Beïnvloed door artiesten als Alice Phoebe Lou, Amy Winehouse en Alabama Shakes tracht ze in haar songs een persoonlijk verhaal te vertellen, dit alles met een groovy sausje erover. Vanaf 2018 omringt Josephine zich met een full band waarmee ze de publieksprijs op Humo’s Rock Rally kon binnenhalen.

 

Ivy Falls

21.15 u

Ivy Falls is de band van Fien Deman. In haar universum gaan pastelroze pop en subtiele elektronica vredig hand in hand. ‘Mean Girls’, Ivy Falls’ eerste ep, bewoont de bloemenweide die Deptford Goth, Wet en Sylvan Esso van elkaar scheidt.

Met Ivy Falls springt Fien Deman in het diepe. Het is haar eerste soloproject, nadat ze met de orkestrale pop van I will, I swear hartkamers herinrichtte en eerder samenwerkte met Illuminine en Satin Jackets. Voor Ivy Falls laat de Gentse zangeres zich omringen door Trui Amerlinck (Tsar B), Xavier De Clercq (Sleepers’ Reign) en Simon Raman (Steiger).

 

RHEA

22.30 u

RHEA is een jonge, nieuwe rockband uit Gent. Met scheurende riffs en gitaren zijn ze een advocaat voor de klassieke Rock ’n’ Roll, dan wel met een duidelijk moderne toets. Met Guillaume Lamont en Matthijs Machtelinckx telt het twee oude bekenden uit de Vlaamse rockscene (Black Tolex). Aangevuld met stevige drums en een “edgy” sound weet RHEA duidelijk wat het wilt, volle gas recht vooruit.

Een maand na de oprichting wist het zich te selecteren voor De Nieuwe Lichting 2016, waarop het een maand later opnieuw geselecteerd werd, deze keer voor de Humo’s Rock Rally 2016. Met “Never Out of Sight” heeft het ook een song in de 22 tracks-lijst van Vi.be/Poppunt. De enthousiaste vijfkoppige band doet zijn ding, zonder compromis.

 

Portland

23.45 u

Portland zoekt de grenzen op tussen hedendaagse Indiepop en authentieke folkmuziek, al flirtend met elektronische sounds. Hun dromerige melancholische nummers worden overgoten met wondermooie meerstemmige zangpartijen en klinken tijdloos en puur. Portland behaalde in 2016 een plaats in de finale van Humo’s Rock Rally en werd dit jaar gekroond tot winnaar van ‘De Nieuwe Lichting’. Zowel ‘Pouring Rain’ als hun cover ‘Matilda’ van alt-J zijn snoepjes voor de radio.

Portland is: Jente Pironet (vocals, gitaar), Sarah Pepels (vocals, keys), Gill Princen (keys) en Arno De Bock (drums).

op zaterdag 25 augustus 2018
Nieuwsoverzicht