naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Begraafplaatsen worden begraafparken

Een aantal van onze begraafplaatsen zijn het voorbije jaar omgevormd tot een groene en rustgevende omgeving, die we zonder pesticiden kunnen onderhouden. Vooral de begraafplaatsen van Sint-Amandus, Heilige Maria Moeder Gods en de nieuwe begraafplaats van Sint-Joris kregen een ander uitzicht.

Je vindt er nu een aantal verharde paden, maar ook gras en onderhoudsvriendelijke en bijenvriendelijke planten en bomen. De overledenen worden niet langer omringd door steenslag en verharding, maar door groen en natuur. Bekijk hier enkele foto's.

In de komende jaren komen ook de andere begraafplaatsen aan de beurt. Momenteel wordt de begraafplaats van Sint-Lambertus in Oedelem omgevormd tot een groen begraafpark.

 

Metalen prikkers

Op de begraafplaatsen Sint-Amandus en Heilige Maria Moeder Gods voorziet de gemeente in de periode van Allerheiligen metalen pinnen om bloempotten vast te zetten in de grond. Er mogen geen putten gemaakt worden. Je vindt de prikkers aan de ingang van de begraafplaatsen.

 

Waterkraantjes

Om vorstschade te vermijden worden de waterkraantjes op de begraafplaatsen vanaf de eerste vorst afgesloten tot het einde van de winter. Gelieve hier rekening mee te houden.

op maandag 11 mei 2015
Nieuwsoverzicht