Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe fietsroute “Zaak: De Zutter”

Beernem heeft een nieuwe fietsroute ter ere van ‘Zaak: De Zutter’, de film van Katrien Ryserhove over de mysterieuze moord op boerenzoon Hector De Zutter in 1926. In een lus van 25 kilometer fiets je Beernem rond en hou je halt bij enkele historische locaties en plaatsen waar de film is ingeblikt.

Wil je jezelf onderdompelen in het mysterie, spring dan op je fiets en volg de nieuwe fietsroute van de film. Het gemarkeerde traject begint bij het Zurkelkasteeltje (Brokantiek Reygerlo, Reigerlostraat 5).

8 November 1926. Hector De Zutter is niet thuisgekomen na een nachtje stappen. Zijn zus Julienne bezoekt het Zurkelkasteeltje in Reigerlostraat 5, op zoek naar haar broer. Daar begint ook de fietsroute. De pijlen gidsen je naar Goed van den Bogaerde, het ouderlijk huis van de familie De Zutter. Je passeert Kasteel Bulskampveld, Kasteel Drie Koningen en het vroegere café De Linde. Je rijdt langs het kanaal en de oude Miseriebocht.

De fietsroute is verkrijgbaar bij de toeristische dienst, het bezoekerscentrum van Bulskampveld en Brokantiek Reygerlo (Zurkelkasteeltje).

Meer info: dienst voor toerisme, toerisme@beernem.be, 050 78 86 24

op zaterdag 30 april 2016
Nieuwsoverzicht