naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Combinatie van kunst en recreatie - Jef Claerhout

Twee fietsroutes en twee wandelingen in Brugge en het Brugse Ommeland bieden u volop de kans om deze zomer kunst en recreatie te combineren. Via het knooppuntennetwerk van het Brugse Ommeland kunt u de beelden van Oedelemnaar Jef Claerhout bewonderen en de visie van de kunstenaar erop nalezen.

Zo ziet u hier het prachtige beeld "De knotwilg" dat op zondag 23 juni onthuld is op de Markt van Oedelem (achterkant Schepenhuys).

 

De knotwilg

In zijn verste herinneringen werd Jef op een zomeravond door zijn vader uit bed gelicht om naar een wonderlijk schouwspel te kijken. Op de nok van het dak tegenover hun huis zaten tientallen uilen samen. Deze ‘uilenreünie’ is hem altijd bijgebleven. Die herinnering is nu tastbaar gemaakt in dit kunstwerk. Ze zitten niet op het dak, maar op een knotwilg, vaak een schuilplaats voor uilen, maar vooral een typerend onderdeel van het landschap.
De knotwilg illustreert het landelijke natuurlijke karakter van Oedelem, ruig en robuust, maar ook door mensenhanden vorm gegeven. De symbiose tussen natuur en cultuur.

 

Jef Claerhoutroutes: een combinatie van kunst en recreatie

De noordelijke route start aan het Schepenhuys op de Markt in Oedelem en verbindt Beernem met Brugge, Lissewege, Damme, Sijsele en Oedelem.

De zuidelijke route start aan Toerisme Tielt, Huis Mulle de Terschueren en verbindt Tielt met Wingene, Ruiselede, Kanegem en Tielt.

De gratis brochure “beelden van Jef Claerhout – wandelen en fietsen in het Brugse Ommeland” kunt u verkrijgen bij de toeristische dienst op de Markt van Oedelem (elke werkdag van 10.00 tot 12.00 u en van 13.30 tot 16.30 u, op zat.- zon.- en feestdagen van 10.00 tot 15.00 u).

op zondag 23 juni 2013
Nieuwsoverzicht