RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Zomeren in Beernem

Lijst nieuwsberichten

 • Paraschol - programma

  Paraschol 31 juli
  De coronacrisis heeft onze activiteitenkalender volledig overhoop gehaald. Maar geen nood, we bieden je een uniek format aan. Tijdens de maanden juli en augustus richten we het grasplein aan O.C. De Kleine Beer in als evenementenplein. We voorzien een podium van 50m² en een tent voor catering of bar. We willen dit plein laten bruisen! Daarvoor doen we beroep op jullie.
 • Moossdooss voor kinderen in Het Schepenhuys

  moossdooss 17 juli
  Kunstenorganisatie Mooss koos 21 kunstwerken uit de verzameling van het S.M.A.K. en stopte hun afbeeldingen in een Dooss voor kinderen. Deze Dooss bevindt zich in Het Schepenhuys. Kinderen kunnen de Dooss opendoen en gebruiken. De soms gekke ideeën van de kunstenaars en toffe doe-opdrachten prikkelen je om zelf te tekenen, bouwen, fotograferen, spelen, fantaseren ...
 • Expo in de bib: Verzamelde onnozelheden uit het potlood van bert dombrecht

  Bert Dombrecht 16 juli
  In de bib van Beernem kan je de hele zomer een selectie ontroerend en humoristisch illustratiewerk van Bert Dombrecht bewonderen. Bert studeerde grafische en digitale vormgeving en werkt als zelfstandig illustrator, animator en vormgever.
 • Podcast Het Bankje

  Het Bankje 15 juli
  In de Podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. In Beernem zijn er 18 bankjes waarop we een QR-code hebben aangebracht. Scan de QR-code met je smartphone en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen.
 • Zomeren in Beernem begint op www.visitbeernem.be

  visit beernem 13 juli
  Onder de naam ‘Beernem Zomert’ willen we onze inwoners – groot en klein - prikkelen om deel te nemen aan culturele en sportieve activiteiten. Ook Paraschol maakt een onderdeel uit van het Beernem Zomert programma. Het volledige programma van Beernem Zomert staat op de vernieuwde website www.visitbeernem.be.
 • Expo Mathias Claerhout in Het Schepenhuys

  Kunstwerk Mathias Claerhout - copyright Miguel Teirlinck 10 juli
  Beernems kunstenaar Mathias Claerhout exposeert gans de zomer in Het Schepenhuys. Je kan z’n werken bewonderen in de ondergrondse exporuimte en aan de achterzijde van Het Schepenhuys. De expo is vrij toegankelijk van 9 juli tot 6 september tussen 10.00 en 12.00 u en tussen 13.30 en 16.30 u. In het weekend en op feestdagen kan je er terecht tussen 10.00 en 15.00 u.
 • Fietsroute Cafécultuur

  expo cafécultuur 09 juli
  Ontdek de expo Cafécultuur aan de hand van een fietstocht. Deze zomer halen we de expo Cafécultuur opnieuw boven. Je kan de expo bezoeken in O.C. De Kleine Beer. Daar start ook meteen de fietsroute. Je vindt de route in de brochure ter plaatse. Neem gerust een brochure mee want die bevat ook heel wat info over de vroegere en huidige café's.
 • Expo in kerken - Erfgoedtoerist in eigen dorp

  Sint-Joris 07 juli
  Wip jij op vakantie ook wel eens een plaatselijke kerk binnen? Ontdek je er soms iets onverwachts? In een aantal kerken van onze gemeente vind je deze zomer een extra stukje erfgoed terug. Een fototentoonstelling neemt je mee op reis naar het verleden. Bezoek de expo’s in de verschillende kerken in juli en augustus tussen 10.00 en 17.00 u.
 • Kanaalzwemmen - update 2 juli

  #igbeernem #kallemoeie zwemmen in het kanaal #nice 02 juli
  We hebben bij De Vlaamse Waterweg een aanvraag ingediend voor drie zwemnamiddagen in het kanaal t.h.v. de dode arm aan Gevaerts-Zuid. We krijgen hiervoor toestemming op voorwaarde dat de waterkwaliteit in orde is. De eerste zwemnamiddag kan jammer genoeg niet doorgaan. We voorzien nog zwemnamiddagen in het kanaal op zaterdag 8 en 22 augustus, op voorwaarde dat de waterkwaliteit dan wel in orde is.
 • Apenparcours - De 100 meter van Beernem

  Het #apenparcours is goedgekeurd! #igbeernem 01 juli
  Kinderen kunnen zich uitleven op het evenwichts- en behendigheidsparcours aan O.C. De Kleine Beer, aan de parking van de kerk in Oedelem en in de Kooldreef in Sint-Joris. Elk parcours is 33,3 m lang. Alles samen is dit dus een ‘apenparcours’ van 100 meter!
 • Beachvolley in Drogenbrood

  beachvolley 01 juli
  Op sportpark Drogenbrood vind je, naast De Boest, een nieuw aangelegd beachvolleybalterrein. Wie wil, kan dus ten allen tijde outdoor volleyballen. Wel eerst je plaatsje reserveren.
 • Petanqueplein op Markt Oedelem

  Petanque op de markt van Oedelem #igbeernem 01 juli
  De Markt van Oedelem krijgt een zomerse touch door de aanleg van een petanqueveld. Breng zelf je petanqueballen mee en geniet van een tornooitje onder vrienden of toevallige passanten
 • Schatten van Vlieg: Op zoektocht met het hele gezin

  schatten van vlieg 01 juli
  De ganse zomer lang kan je op zoektocht gaan naar de schatten van Vlieg. Er is een schat te vinden rond de bib van Beernem en een schat rond het Plukhof.
 • Zomeren in Beernem

  terrasje college 30 juni
  De coronacrisis heeft onze activiteitenkalender volledig overhoop gehaald. Maar geen nood, onder de noemer ‘Beernem Zomert’ organiseren we deze zomer heel wat activiteiten die ‘coronaproof’ zijn.
1-14 Van 14