Aperitieflezing: 'Gif mo goaze!'

Van 28 januari tot en met 4 maart kan je in de bibliotheek van Beernem de reizende tentoonstelling 'Gif mo Goaze! 80 km archeologie' bezoeken. De tentoonstelling toont nieuwe inzichten over duizenden jaren menselijke bewoning in de provincie West-Vlaanderen, als resultaat van een enorm archeologisch onderzoek ter voorbereiding van de aanleg van een nieuwe Fluxys-aardgasleiding in 2014-20...

Wanneer

  • 05 februari '23 (zo)
    van 00.00 u tot 23.59 u

Locatie

Naam
Bibliotheek Beernem
Adres
C. Marichalstraat 1
Gemeente
8730 Beernem

Info

Van 28 januari tot en met 4 maart kan je in de bibliotheek van Beernem de reizende tentoonstelling 'Gif mo Goaze! 80 km archeologie' bezoeken. De tentoonstelling toont nieuwe inzichten over duizenden jaren menselijke bewoning in de provincie West-Vlaanderen, als resultaat van een enorm archeologisch onderzoek ter voorbereiding van de aanleg van een nieuwe Fluxys-aardgasleiding in 2014-2016.

Gekoppeld aan de expo organiseren de gemeente, provincie West-Vlaanderen en Raakvlak op 5 februari een aperitieflezing over het onderzoek. Net zoals heel veel archeologen in deze periode kwam spreker Olivier Van Remoorter, van 2011 tot 2022 werkzaam bij het archeologisch bedrijf BAAC Vlaanderen, vanaf het najaar van 2014 bij het Fluxys-project terecht. Gedurende het grootste deel van het zeer uitgebreide onderzoek heeft hij als specialist middeleeuws aardewerk op één archeologische vindplaats gewerkt, namelijk het middeleeuwse pottenbakkersatelier in Oedelem. De geknipte kandidaat dus om het lokale onderzoek toe te lichten!

Ben je na een bezoek aan de expo geïnspireerd en wil je meer weten over de resultaten uit de gemeente? In de lezing wordt het bijzondere archeologische onderzoek toegelicht en wordt dieper ingegaan op de resultaten uit Beernem, waar op verschillende plaatsen aanwijzingen gevonden werden voor grootschalige artisanale activiteiten uit de middeleeuwen.

De lezing start om 10u maar je bent al welkom om 9.30u als je de expo op voorhand al eens wil bekijken.
Alle activiteiten