Rigoletto

DESCHONECOMPAGIE & Muziektheater Transparant Hoe moet het verder met Rigoletto, de hofnar van de koning, wanneer in de lijkzak in zijn bootje niet degene zit die hij wilde laten vermoorden? In verwarring probeert hij de gebeurtenissen te reconstrueren die tot dit noodlot hebben geleid. Wat begon als een komedie eindigt als tragedie. DESCHONECOMPANIE mengt opera en toneel tot een hoogst t...

Wanneer

  • 29 oktober '22 (za)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Locatie

Naam
O.C. De Kleine Beer
Adres
C. Marichalstraat 5
Gemeente
8730 Beernem

Info

DESCHONECOMPAGIE & Muziektheater Transparant
Hoe moet het verder met Rigoletto, de hofnar van de koning, wanneer in de lijkzak in zijn bootje niet degene zit die hij wilde laten vermoorden? In verwarring probeert hij de gebeurtenissen te reconstrueren die tot dit noodlot hebben geleid. Wat begon als een komedie eindigt als tragedie.
DESCHONECOMPANIE mengt opera en toneel tot een hoogst toegankelijke en licht verteerbare mix met twee zangers, twee acteurs en een pianist. Hun 'Rigoletto' is een strijd tegen cynisme, zonder bombastische decors, maar met de nodige humor. In coproductie met compagnie Marius wagen ze zich aan deze eigentijdse vertaling van een Franse klassieker.
'Rigoletto' is een opera- en toneelbewerking van Victor Hugo's 'Le roi s'amuse' en Verdi's daarop gebaseerde opera 'Rigoletto'.
Tekst: Le roi s'amuse, Victor Hugo
Muziek: Rigoletto, Giuseppe Verdi
Regie en liedteksten: Tom Goossens
Vertaling en bewerking: Waas Gramser en Kris Van Trier
Piano en muzikale leiding: Wouter Deltour
Zang en spel: Stefaan Degand, Karlijn Sileghem, Lars Corijn, Esther Kouwenhoven, Tom Goossens
Muzikale dramaturgie: Lalina Goddard
Alle activiteiten