Als de rook om je hoofd is verdwenen

Els Dottermans, Riet Muylaert, Barbara Dex en Andrea Croonenberghs Boudewijn de Groot - die net nog zijn afscheid van het podium aankondigde - is zonder meer één van de grootste artiesten van de Lage Landen. Na meer dan 50 jaar op de planken, is hij als één van de weinigen even populair voor als na de eeuwwisseling. Zijn repertoire is even uitgebreid als gevarieerd. Protestsongs, poëzie,...

Wanneer

  • 26 maart '22 (za)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

€ 25,00 (met reductie - 23,00 euro)

Locatie

Naam
O.C. De Kleine Beer
Adres
C. Marichalstraat 5
Gemeente
8730 Beernem

Info

Els Dottermans, Riet Muylaert, Barbara Dex en Andrea Croonenberghs
Boudewijn de Groot - die net nog zijn afscheid van het podium aankondigde - is zonder meer één van de grootste artiesten van de Lage Landen. Na meer dan 50 jaar op de planken, is hij als één van de weinigen even populair voor als na de eeuwwisseling. Zijn repertoire is even uitgebreid als gevarieerd. Protestsongs, poëzie, verhalen, liefdesliedjes, beschouwingen, chansons… Weinigen weten het idee dat een lied een combinatie van muziek en tekst is, zo mooi tot een geheel te vormen als Boudewijn de Groot.

Elk op hun eigen manier en met de goedkeuring van de Meester zelf, vertolken vier zangeressen zijn werk vanaf 1965 tot nu. Vier unieke stemmen, vier unieke interpretaties. Immers, we hebben het over Els Dottermans, Barbara Dex, Andrea Croonenberghs en Riet Muylaert! De vrouwen vertoeven bovendien in uitstekend gezelschap, want niemand minder dan Marcel (zoon van) de Groot begeleidt op gitaar en wie weet, misschien zingt hij ook wel mee.

Verwacht echter meer dan alleen de grote hits: de verrassende keuze en eigenzinnige invulling maken dit programma écht bijzonder. Met de prachtige teksten van de Groot zelf, maar ook met die van Lennaert Nijgh, Herman Pieter de Boer en Freek de Jonge. Akoestische nummers, stevige nederpop en heerlijk rockende nummers wisselen elkaar af.

zang Els Dottermans, Riet Muylaert, Barbara Dex, Andrea Croonenberghs / gitaar Marcel de Groot / bas Wouter Berlaen / piano Toon Offeciers / drums Bert Huysentruyt /
Alle activiteiten