Origins

Lekker klassiek met Arte Amanti: Toon Fret en Veronika Iltchenko 'Origins' bevat ontdekkingen uit Frankrijk, Centraal-Europa en de Kaukasus. Béla Bartók komt hier samen met andere componisten uit het interbellum. Ze zijn allen geïnspireerd door de nationale muziektradities en de belangrijke artistieke omwentelingen kenmerkend voor deze periode. Ervín Schulhoff, Fikret Amirov, Arno Baba...

Wanneer

  • 18 april '21 (zo)
    van 11.00 u tot 12.30 u

Prijs

€ 15,00 (Reductie - 13,00 euro, ADD - 16,00 euro)

Locatie

Naam
O.C.De Kleine Beer
Adres
C.Marichalstraat 5
Gemeente
8730 Beernem

Info

Dit evenement is wellicht geannuleerd omwille van preventieve coronamaatregelen
Lekker klassiek met Arte Amanti: Toon Fret en Veronika Iltchenko

'Origins' bevat ontdekkingen uit Frankrijk, Centraal-Europa en de Kaukasus. Béla Bartók komt hier samen met andere componisten uit het interbellum. Ze zijn allen geïnspireerd door de nationale muziektradities en de belangrijke artistieke omwentelingen kenmerkend voor deze periode.
Ervín Schulhoff, Fikret Amirov, Arno Babadjanian zijn drie persoonlijkheden die tot de meest vooraanstaande componisten van hun tijd en hun land behoorden, maar vandaag om diverse redenen onvoldoende bekendheid genieten.
George Enescu wordt beschouwd als dé belangrijkste Roemeense componist. Hij was ook een begenadigd violist en werkte als dirigent samen met o.a. het Philadelphia Orchestra en sterviolist Yehudi Menuhin.
Laat je verrassen door deze intense en inspirerende muziek!

Toon Fret: fluit
Veronika Iltchenko: piano
Alle activiteiten
foto: Toon Fret en Veronika Iltchenko
Type
Concert
Type
Concert
Type
Concert
Type
Concert
Type
Concert
Type
Concert

Organisatie

Naam
O.C. De Kleine Beer

Verwante activiteiten