AFGELAST GoYa quartet

Deze informatie is niet meer actueel!

Arte Amanti Festival Het GoYa Quartet Amsterdam werd in 2014 gevormd door Sylvia Huang, Mirelys Morgan Verdecia, Martina Forni en Honorine Schaeffer. Deze vier jonge muzikanten uit respectievelijk België, Cuba, Italië en Frankrijk hebben elkaar gevonden in het orkest waarin ze spelen, het Koninklijk Concertgebouworkest, en hebben nauwe banden gesmeed op basis van muzikale affiniteit en diepe ...

Wanneer

  • 26 april '20 (zo)
    van 11.00 u tot 12.45 u

Prijs

€ 15,00 (Basistarief: 15,00 €; VVK met reductie: 13,00 €; ADD: 16,00 €)

Locatie

Naam
Kerk Sint-Joris
Adres
Kerkstraat 1
Gemeente
8730 Sint-Joris (Beernem)

Info

Arte Amanti Festival

Het GoYa Quartet Amsterdam werd in 2014 gevormd door Sylvia Huang, Mirelys Morgan Verdecia, Martina Forni en Honorine Schaeffer.
Deze vier jonge muzikanten uit respectievelijk België, Cuba, Italië en Frankrijk hebben elkaar gevonden in het orkest waarin ze spelen, het Koninklijk Concertgebouworkest, en hebben nauwe banden gesmeed op basis van muzikale affiniteit en diepe vriendschap.
Hun samenwerking heeft voor hen in zeer korte tijd geweldige kansen opgeleverd: het GoYa Quartet Amsterdam heeft al vele concerten gegeven in Nederland en België, waaronder in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam. In april 2016 gingen ze ook op hun eerste tournee door Letland, Estland en Litouwen.
Hun repertoire is zeer divers, variërend van Haydn en Schubert tot Ravel en Bartók. Bovendien speelt het ensemble graag in combinatie met andere instrumenten. In mei 2016 werd hun eerste CD uitgebracht, opgenomen in samenwerking met contrabassoonist Simon Van Holen, met muziek van Krommer, Olthuis en Français.

Na de prestigieuze Prix de Salon 2015 te hebben gewonnen, toegekend door het bedrijfsnetwerk van het Koninklijk Concertgebouworkest, kan het GoYa Quartet Amsterdam nu opnames maken van twee live uitvoeringen van alle Brahms en Schumann strijkkwartetten.

Lekker klassiek: een klassiek concert in een historisch kader en daarna aperitief met hapjes.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten