naar inhoud

Munt UITVERKOCHT

Deze informatie is niet meer actueel!
Precies 100 jaar geleden richtten de zes Franse componisten Louis Durey, Germaine Tailleferre, Darius Milhaud, Arthur Honegger, George Auric en Francis Poulenc een nieuwe groep op. Ze wilden de Franse muziek ontdoen van het impressionisme van Debussy. Zij verzetten zich ook tegen Duitse invloeden ten gunste van een Frans classicisme. Ze gaan voor speelsheid en eenvoud en vertonen een mengeling ...

Wanneer

  • 02 december ’18 (zo)
    -
    02 februari ’19 (za)

Prijs

€ 24,00 (Basistarief: 24,00 €; Reductie: 22,00 €)

Locatie

Naam
Kasteel Hontzocht
Adres
Reigerlostraat 6
Gemeente
8730 Beernem

Info

Precies 100 jaar geleden richtten de zes Franse componisten Louis Durey, Germaine Tailleferre, Darius Milhaud, Arthur Honegger, George Auric en Francis Poulenc een nieuwe groep op. Ze wilden de Franse muziek ontdoen van het impressionisme van Debussy. Zij verzetten zich ook tegen Duitse invloeden ten gunste van een Frans classicisme. Ze gaan voor speelsheid en eenvoud en vertonen een mengeling van invloeden van Stravinsky, Satie en zelfs Amerikaanse jazz en Braziliaanse dansen als de samba. Elke componist in het gezelschap had daarbij zijn eigen voorkeur. Het motto van de groep was 'L'art pour l'art ', muziek om de muziek zelf, voor het plezier en zonder bijbedoelingen.
Lekker Klassiek: een klassiek aperitiefconcert in een uniek historisch decor met als lekkere afsluiter een aperitief met hapjes.

Leen Van der Roost (harp), Luc Nielandt (hobo), Ivo Lybeert (klarinet) en Dirk Noyen (fagot).

Organisatie: O.C. De Kleine Beer i.s.m. Toerisme Beernem

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Munt
Type
Concert

Organisatie

Naam
O.C. De Kleine Beer

Verwante activiteiten