Inname openbaar domein / parkeerverbod

Hiermee bedoelen we: het plaatsen van een container, afsluitingen, stellingen, materiaal, kranen, verhuisliften, het uitvoeren van wegenwerken en werken aan nutsleidingen… op openbaar domein. Je hebt hiervoor altijd een vergunning van het gemeentebestuur nodig. Het openbaar domein mag je dus nooit zonder voorafgaandelijke toestemming innemen.

Procedure

Aanvraag inname openbaar domein

De aanvraag tot inname van het openbaar domein kan voortaan enkel online via Eagle. Klik hier om de vergunning online aan te vragen. Na de aanvraag ontvang je een bevestiging. Na goedkeuring ontvang je de vergunning via e-mail.

Voor het gebruik van parkeerplaatsen (bv. bij een verhuis, het uitvoeren van bepaalde werken of  het leveren van goederen) vraag je ook bovenstaande vergunning aan.

 

Aanvraag signalisatieborden

Beschik je zelf niet over de nodige borden, dan kan je dit aangeven in het aanvraagformulier (‘ik wens borden te gebruiken van de Gemeente Beernem’). Vink je aan dat je borden nodig hebt, dan zetten we die bij de goedkeuring van de vergunning klaar. Je kan de borden ophalen in onze gemeentelijke werkplaats (Fortstraat 9). Achteraf kan je ze daar ook terugbrengen.

Let op: de aanvraag voor signalisatieborden kan enkel ingediend worden door een inwoner van Beernem of de eigenaar van een woning in Beernem. De borden worden enkel uitgeleend voor werken / innames openbaar domein die door de aanvrager zelf worden uitgevoerd. Als je met een aannemer werkt, moet de aannemer instaan voor de nodige signalisatie.

De maximale duur van de uitlening bedraagt 14 kalenderdagen. Voor werken van langere duur zorg je zelf voor signalisatie (bv. via een verhuurbedrijf).

Bedrag

De inname van openbaar domein (en het eventuele gebruik van signalisatieborden) is gratis.

Infrastructuur en mobiliteit

Gemeentehuis
Bloemendalestraat 112
8730 Beernem

tel.050 28 91 21
Open:
  • maandag: van 8.30 tot 12.00 u
  • dinsdag: van 8.30 tot 12.00 u en van 13.30 tot 18.30 u
  • woensdag: van 8.30 tot 12.00 u en van 13.30 tot 16.30 u
  • donderdag: van 8.30 tot 12.00 u
  • vrijdag: van 8.30 tot 12.00 u