naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Workshops Keramiek voorjaar 2017

  't Veldzicht 26 juni
  Hieronder kan je het nieuwe aanbod van de kleiworkshops, kinderworkshops en de reeksen vrij atelier van vzw 't Veldzicht downloaden. Er is een kleine wijziging gebeurd met vorige jaren nl. dat je nu op voorhand moet inschrijven voor het vrij atelier.
 • Save the date: Uitreiking ‘Prijs voor Inclusie’

  prijs voor inclusie 28 april
  Er werden drie mooie, waardevolle initiatieven genomineerd. Wil je weten wie de winnaar is? Hou dan zeker vrijdag 28 april vrij in je agenda want dan wordt de winnaar van de ‘Prijs voor Inclusie Beernem 2017’ bekendgemaakt.
 • Voordracht ‘De menopauze is hot’

  Menopauze is hot 30 maart
  ‘De menopauze is hot’ is een gratis voordracht van gynaecologe Veronique Ballegeer en menopauzeconsulente Patricia Denys. Daarna volgt een ludieke monoloog van Molviene over haar eigen menopauzeperikelen en de miserie van haar man... Iedereen is welkom op donderdag 30 maart om 20 u in O.C. De Kleine Beer.
 • Wenskaarten- en posterbeurs

  wenskaarten- en posterbeurs 24 maart
  PC Sint-Amandus organiseert op vrijdag 24 maart een activiteit ten voordele van het Zuiden. Hiervoor werken ze samen met verschillende partners binnen het centrum en van Beernem.
 • Hang rookmelders en creëer zo een brandveilige leefomgeving

  hang rookmelders 30 januari
  Heb jij al rookmelders hangen? Weet je dat er in België jaarlijks nog meer dan 100 mensen sterven in een woningbrand? Dat kan voorkomen worden door het plaatsen van een rookmelder, wat de West-Vlaamse hulpverleningszones graag bekrachtigen.
 • Vernieuwde OCMW-raad

  OCMW-raad 24 januari
  Maandag 23 januari legde Xavier Stevens de eed af als OCMW-raadslid. Hij vervangt Godfried Martelé. In de OCMW-raad wordt onder meer het lokaal sociaal beleidsplan opgemaakt en opgevolgd.
 • 3 OCMW-raadsleden leggen de eed af

  3 nieuwe OCMW-raadsleden 10 januari
  Op maandag 2 januari werd de OCMW-raad vernieuwd. Ruben Strobbe legde als eerste de eed af. Hij neemt de plaats in van Luc Goutry en wordt dus de nieuwe voorzitter van de OCMW-raad. Daarna legden Kurt Vanneste en Justine Coens de eed af. Zij vervangen Hubert Lootens en Monique Van De Sompele.
 • Luc Goutry neemt afscheid van de politiek

  Luc Goutry 10 januari
  Luc Goutry neemt na vele jaren afscheid van de politiek. Hij is in Beernem 10 jaar lang schepen van welzijn én voorzitter van het OCMW-Sociaal Huis geweest. Luc heeft in die periode het sociaal beleid in onze gemeente stevig uitgebouwd. Hij ging voluit voor het welzijn van alle Beernemnaren.
 • Klaverblad januari - februari

  klaverblad 09 januari
  Hieronder kan je het Klaverblad downloaden met de activiteiten voor de komende maanden.
 • Nieuw: gezondheidswandelingen

  Gezondheidswandelingen 23 december
  Doe je mee aan de gezondheidswandelingen in Beernem? Gezondheidswandelingen zijn ontstaan in Engeland en worden daar "Brisk Walking" genoemd. Het betekent flink doorstappen. Dit is zodanig stappen dat je toch nog voldoende adem hebt om een praatje te maken met je buurman.
 • Minimale levering aardgas in de winter

  aardgas 30 november
  In de winter loopt het energieverbruik al gauw op. Verwarm je je woning met aardgas en betaal je het verbruik vooraf met een aardgasbudgetmeter, dan kan het OCMW-Sociaal Huis tot 31 maart elke twee weken een beperkt bedrag opladen.
 • Vraag tijdig de verwarmingstoelage aan

  Verwarmingstoelage 30 november
  Vraag ook dit jaar tijdig je verwarmingstoelage aan. Doe dit zeker binnen de 60 dagen na de levering van de brandstof. Om te weten of je aan de voorwaarden voldoet en wat het bedrag is van de toelage, neem je best contact op met het OCMW-Sociaal Huis.
 • Bescherm je tegen de griep

  bescherm je tegen de griep 13 oktober
  Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Ouderen, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best vaccineren.
1-13 Van 13