naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Hitte: zorg voor jezelf en anderen

  Veeldrinken#igbeernem#citroenwater#sisterandbrother#sunshine#papa#idee 21 juni
  Zeer warme dagen zijn niet zonder gevaar. De warmte kan problemen veroorzaken. Vooral ouderen, kinderen en alleenstaanden zijn kwetsbare groepen. Wees cool bij hitte en gezond bij ozon. Beperk je risico en volg deze tips:
 • Zitdag pensioen

  20 juni
  Er is geen zitdag pensioen in juli en augustus. De laatste voor de vakantie is op dinsdag 20 juni: zelfstandigen tussen 9.30 en 10.30 u, werknemers tussen 9.00 en 11.00 u.
 • BE-Alert verwittigt je bij noodsituatie

  Be-Alert 13 juni
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking in Beernem? Schrijf je in op BE-Alert om op de hoogte te zijn van een noodsituatie en om de nodige instructies te krijgen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand).
 • Iedereen verdient vakantie

  iedereen verdient vakantie 07 juni
  Steunpunt Vakantieparticipatie biedt mensen met een laag inkomen betaalbare vakanties en daguitstappen. Wil je een daguitstap of een vakantie boeken, neem dan contact op met het Sociaal Huis of met het Steunpunt Vakantieparticipatie.
 • De Klaver wint Prijs voor Inclusie

  Winnaar prijs voor inclusie 08 mei
  Ontmoetingscentrum De Klaver van 4Veld wint de eerste Prijs voor Inclusie. De Raad voor Personen met een Handicap (RvPH) reikt deze prijs uit aan mensen en/of initiatieven die kansen creëren om een grotere verwevenheid tussen mensen met en zonder beperkingen te realiseren.
 • Klaverblad mei-juni

  klaverblad 01 mei
  Hieronder kan je het Klaverblad downloaden met de activiteiten voor de komende maanden.
 • Hang rookmelders en creëer zo een brandveilige leefomgeving

  hang rookmelders 30 januari
  Heb jij al rookmelders hangen? Weet je dat er in België jaarlijks nog meer dan 100 mensen sterven in een woningbrand? Dat kan voorkomen worden door het plaatsen van een rookmelder, wat de West-Vlaamse hulpverleningszones graag bekrachtigen.
 • Nieuw: gezondheidswandelingen

  Gezondheidswandelingen 23 december
  Doe je mee aan de gezondheidswandelingen in Beernem? Gezondheidswandelingen zijn ontstaan in Engeland en worden daar "Brisk Walking" genoemd. Het betekent flink doorstappen. Dit is zodanig stappen dat je toch nog voldoende adem hebt om een praatje te maken met je buurman.
1-8 Van 8