naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Vorming 'Reanimatie en gebruik AED-toestel'

  reanimatie 20 juni
  Beernem is een ‘Hartveilige Gemeente’. Daarom organiseren we op dinsdag 20 juni om 19.30 u opnieuw een vorming over reanimatie en gebruik van het AED-toestel in sporthal Drogenbrood. De vorming is gratis. Je kan hiervoor inschrijven via het e-loket.
 • Zitdag pensioen

  20 juni
  Er is geen zitdag pensioen in juli en augustus. De laatste voor de vakantie is op dinsdag 20 juni: zelfstandigen tussen 9.30 en 10.30 u, werknemers tussen 9.00 en 11.00 u.
 • Liet jij al je 3-jaarlijks uitstrijkje doen?

  Baarmoederhalskanker 31 mei
  Mei is de maand van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen baarmoederhalskanker. Laat daarom tussen je 25ste en je 65ste elke drie jaar een uitstrijkje nemen.
 • Sluitingsdagen mei

  Sorry we zijn gesloten 26 mei
  Het gemeentehuis, het Sociaal Huis, de bibliotheek, O.C. De Kleine Beer, Huis van het Kind, de sportparken, het recyclagepark en het zwembad zijn gesloten op donderdag 25 mei. Het Sociaal Huis, de bib en de kinderopvang maken de brug op vrijdag 26 mei.
 • Expo 'Grenzeloze kunst'

  expo grenzeloze kunst 24 mei
  In Het Schepenhuys is er momenteel de expo 'Grenzeloze Kunst', met kunstwerken van kunstenaars uit de zorgsector. Je kan die nog tot woensdag 24 mei bezoeken.
 • De Klaver wint Prijs voor Inclusie

  Winnaar prijs voor inclusie 08 mei
  Ontmoetingscentrum De Klaver van 4Veld wint de eerste Prijs voor Inclusie. De Raad voor Personen met een Handicap (RvPH) reikt deze prijs uit aan mensen en/of initiatieven die kansen creëren om een grotere verwevenheid tussen mensen met en zonder beperkingen te realiseren.
 • Klaverblad mei-juni

  klaverblad 01 mei
  Hieronder kan je het Klaverblad downloaden met de activiteiten voor de komende maanden.
 • Hang rookmelders en creëer zo een brandveilige leefomgeving

  hang rookmelders 30 januari
  Heb jij al rookmelders hangen? Weet je dat er in België jaarlijks nog meer dan 100 mensen sterven in een woningbrand? Dat kan voorkomen worden door het plaatsen van een rookmelder, wat de West-Vlaamse hulpverleningszones graag bekrachtigen.
 • Vernieuwde OCMW-raad

  OCMW-raad 24 januari
  Maandag 23 januari legde Xavier Stevens de eed af als OCMW-raadslid. Hij vervangt Godfried Martelé. In de OCMW-raad wordt onder meer het lokaal sociaal beleidsplan opgemaakt en opgevolgd.
 • 3 OCMW-raadsleden leggen de eed af

  3 nieuwe OCMW-raadsleden 10 januari
  Op maandag 2 januari werd de OCMW-raad vernieuwd. Ruben Strobbe legde als eerste de eed af. Hij neemt de plaats in van Luc Goutry en wordt dus de nieuwe voorzitter van de OCMW-raad. Daarna legden Kurt Vanneste en Justine Coens de eed af. Zij vervangen Hubert Lootens en Monique Van De Sompele.
 • Luc Goutry neemt afscheid van de politiek

  Luc Goutry 10 januari
  Luc Goutry neemt na vele jaren afscheid van de politiek. Hij is in Beernem 10 jaar lang schepen van welzijn én voorzitter van het OCMW-Sociaal Huis geweest. Luc heeft in die periode het sociaal beleid in onze gemeente stevig uitgebouwd. Hij ging voluit voor het welzijn van alle Beernemnaren.
 • Nieuw: gezondheidswandelingen

  Gezondheidswandelingen 23 december
  Doe je mee aan de gezondheidswandelingen in Beernem? Gezondheidswandelingen zijn ontstaan in Engeland en worden daar "Brisk Walking" genoemd. Het betekent flink doorstappen. Dit is zodanig stappen dat je toch nog voldoende adem hebt om een praatje te maken met je buurman.
 • Vraag tijdig de verwarmingstoelage aan

  Verwarmingstoelage 30 november
  Vraag ook dit jaar tijdig je verwarmingstoelage aan. Doe dit zeker binnen de 60 dagen na de levering van de brandstof. Om te weten of je aan de voorwaarden voldoet en wat het bedrag is van de toelage, neem je best contact op met het OCMW-Sociaal Huis.
1-13 Van 13