naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Expo 'Grenzeloze kunst'

  expo grenzeloze kunst 24 mei
  Je kan de expo 'Grenzeloze Kunst', met kunstwerken van kunstenaars uit de zorgsector, gratis bezoeken van zaterdag 29 april tot en met woensdag 24 mei in Het Schepenhuys.
 • Week van de zorg - uitreiking prijs voor inclusie

  reserve 1 - uit - save the date prijs voor inclusie 21 april
  De Week van de Zorg start dit jaar op vrijdag 21 april met de theatervoorstelling ‘Leegte’ in O.C. De Kleine beer en eindigt met de opening van de expo 'Grenzeloze Kunst' op vrijdag 28 april in Het Schepenhuys. Op vrijdag 28 april wordt ook de prijs voor inclusie uitgereikt
 • Vorming 'Reanimatie en gebruik AED-toestel'

  reanimatie 20 april
  Beernem is een ‘Hartveilige Gemeente’. Daarom organiseren we op donderdag 20 april om 19.30 u opnieuw een vorming over reanimatie en gebruik van het AED-toestel in sporthal Drogenbrood. De vorming is gratis. Je kan hiervoor inschrijven via het e-loket.
 • Voordracht ‘De menopauze is hot’

  Menopauze is hot 30 maart
  ‘De menopauze is hot’ is een gratis voordracht van gynaecologe Veronique Ballegeer en menopauzeconsulente Patricia Denys. Daarna volgt een ludieke monoloog van Molviene over haar eigen menopauzeperikelen en de miserie van haar man... Iedereen is welkom op donderdag 30 maart om 20 u in O.C. De Kleine Beer.
 • Klaverblad maart-april

  klaverblad 01 maart
  Hieronder kan je het Klaverblad downloaden met de activiteiten voor de komende maanden.
 • Hang rookmelders en creëer zo een brandveilige leefomgeving

  hang rookmelders 30 januari
  Heb jij al rookmelders hangen? Weet je dat er in België jaarlijks nog meer dan 100 mensen sterven in een woningbrand? Dat kan voorkomen worden door het plaatsen van een rookmelder, wat de West-Vlaamse hulpverleningszones graag bekrachtigen.
 • Vernieuwde OCMW-raad

  OCMW-raad 24 januari
  Maandag 23 januari legde Xavier Stevens de eed af als OCMW-raadslid. Hij vervangt Godfried Martelé. In de OCMW-raad wordt onder meer het lokaal sociaal beleidsplan opgemaakt en opgevolgd.
 • 3 OCMW-raadsleden leggen de eed af

  3 nieuwe OCMW-raadsleden 10 januari
  Op maandag 2 januari werd de OCMW-raad vernieuwd. Ruben Strobbe legde als eerste de eed af. Hij neemt de plaats in van Luc Goutry en wordt dus de nieuwe voorzitter van de OCMW-raad. Daarna legden Kurt Vanneste en Justine Coens de eed af. Zij vervangen Hubert Lootens en Monique Van De Sompele.
 • Luc Goutry neemt afscheid van de politiek

  Luc Goutry 10 januari
  Luc Goutry neemt na vele jaren afscheid van de politiek. Hij is in Beernem 10 jaar lang schepen van welzijn én voorzitter van het OCMW-Sociaal Huis geweest. Luc heeft in die periode het sociaal beleid in onze gemeente stevig uitgebouwd. Hij ging voluit voor het welzijn van alle Beernemnaren.
 • Nieuw: gezondheidswandelingen

  Gezondheidswandelingen 23 december
  Doe je mee aan de gezondheidswandelingen in Beernem? Gezondheidswandelingen zijn ontstaan in Engeland en worden daar "Brisk Walking" genoemd. Het betekent flink doorstappen. Dit is zodanig stappen dat je toch nog voldoende adem hebt om een praatje te maken met je buurman.
 • Vraag tijdig de verwarmingstoelage aan

  Verwarmingstoelage 30 november
  Vraag ook dit jaar tijdig je verwarmingstoelage aan. Doe dit zeker binnen de 60 dagen na de levering van de brandstof. Om te weten of je aan de voorwaarden voldoet en wat het bedrag is van de toelage, neem je best contact op met het OCMW-Sociaal Huis.
1-11 Van 11