naar inhoud
RSS Activiteiten

Activiteitenoverzicht

Uit in Beernem

 • Alle activiteiten

Vandaag, dinsdag 28 maart

 • Mindfulness training

  op di 28 mrt

  Last van te veel moetens, stress, pijn, verdriet? Wil je op een zachte, maar moedige manier, meer mildheid en vriendelijkheid in je leven brengen? Misschien wil je jezelf dan wel het geschenk van mindfulness kado doen?

Wordt verwacht

 • Bosdroom en VOC Beernem slaan de handen in elkaar.

  op wo 29 mrt

  Kom genieten en ondersteun niet alleen Bosdroom maar deze keer ook het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren te Beernem. Namiddagwandeling woensdag 29 maart: • Welkom vanaf 13u30 aan de ingang van het bezoekerscentrum (kasteel), hou rekening dat het even stappen is van de parking Driekoningen tot daar. • Om 13u45 begeleide rondleiding (1 ½ à 2 uur) in het opvangcentrum voor vogels en wilde ...

 • De menopauze is hot!

  op do 30 mrt

  Gratis voordracht van gynaecologe Veronique Ballegeer en menopauzeconsulente Patricia Denys over de menopauze met daarna een ludieke monoloog van Molviene over haar eigen menopauzeperikelen en de miserie van haar man...

 • Preuteleute - Anology

  op vr 31 mrt

  Na de succesvolle tour “Un-Butt-Plugged”, waarmee ze heel (West)-Vlaanderen plat gespeeld hebben, komen ze terug, die twèè van Preuteleute. Met een nieuwe zaalshow: “Anology”. Even vettig, even vuil en wederom even muzikaal.In “Anology” neemt het drietal je niet alleen mee doorheen de muzikale geschiedenis van de groep, maar ook doorheen hun historie van de sodomie!

 • EHBO initiatie 6-8 jaar: Hupperdehulp

  op za 1 apr

  Oei, een ongeval! Weet jij wat je moet doen? Vraag jij je af hoe je een schaafwonde verzorgt, of wat je moet doen bij een bloeding? Ben je tussen de 6 en 8 jaar? Kom dan zeker naar onze EHBO initiatie op zaterdag 1 april 2017. Info en inschrijven via jeugd@beernem.rodekruis.be

 • Filmnamiddag: Zootropolis

  op za 1 apr
  Vlieg

  De Jeugdraad organiseert opnieuw een jeugdfilm! Deze keer gaan we op reis naar Zootropolis, waar alle dieren samenleven in een grote stad. Ben je tussen 6 en 12 en heb je ook zin in een beestig goede film? Kom dan op 1 april naar O.C. De Kleine Beer in Beernem!

 • Kinderboekenbeurs te Beernem

  op za 1 apr

  Dag iedereen, Op zaterdag 25 maart is kinderboekhandel De groene krekel te gast in zaal Sinjo te Beernem met een 1000 tal originele nieuwe kinderboeken voor peuters, kleuters, basisonderwijs (Avi's) en tieners. Op onze kinderboekenbeurs vind je de leukste kinderboeken met mooie extra kortingen en promoten onze Vlaamse uitgeverijen zoals Bakermat ,Lannoo ,Clavis, De Eenhoorn, Zwijsens,... ...

 • Oog en oog met wilde bijen

  op za 1 apr

  Cursus in samenwerking met het Bezoekerscentrum Bulskampveld, Bijenwerkgroep Beernem, Regionaal landschap Houtland, VELT, TuinHier.In deze cursus krijg je een ruime introductie in de wondere wereld van de wilde bijen. In 3 avonden theorie en een 3-tal excursies krijg je een stevige basiskennis mee over verschillende groepen wilde bijen en hun leefwereld.

 • Vlecht je eigen mand met wilgentenen

  op za 1 apr

  Heb je altijd zelf eens een mand willen vlechten? Of willen weten hoe het is om met wissen decoratie te maken? Johnny Ceyssens, ambachtelijk vlechter, laat je tijdens deze workshop zien hoe je stap voor stap een aardappelmand maakt. Hierbij komen de meeste technieken van het manden maken aan de orde en de mogelijkheden van het werken met verse wilgenwissen.

 • Expo: Rik Beuselinck

  van za 1 apr

  Onderweg naar het ultieme sculptuurMijn leven is één grote zoektocht.Mijn stijl zal evolueren zolang ik werk.Mijn sculpturen leven tussen humor en verdriet maar altijd vol emotie.Tussen open structuren en zwaar massief op weg naar het minimalisme.

 • WIJ BBQ met afscheid van Luc Goutry

  op zo 2 apr

  CD&V Beernem presenteert de WIJ BBQ, waarbij ons WIJ-verhaal centraal staat. 'Mee-maken' en 'mee-beleven', dat is wat we beloven aan onze leden. Onze leden bepalen immers mee welke koers we varen in Beernem. We zijn dan ook terecht fier om te mogen zeggen dat ons ledenaantal in Beernem blijft stijgen! En over de koers gesproken, wij zorgen ervoor dat de Ronde van Vlaandedren op groot scherm ...

 • Speur mee met de waterprofessor

  op wo 5 apr
  Vlieg

  In en rond het water krioelt het van kleine en rare snuiters. Samen met de waterprofessor ga je op zoek naar de talenten van deze fascinerende schepsels.Duik mee in de poel en ontdek hun wondere wereld.Voor kinderen van 4 t.e.m. 8 jaar en van 9 t.e.m. 12 jaar.Max. 25 kinderen/groep

 • Opendeur: ontdek het schepenhuys

  op za 8 apr

  Het historische Schepenhuys kent al een hele geschiedenis: zetel van de vierschaar van de heerlijkheid van Praet, herberg en afspanning, gevangenis, gemeentehuis van Oedelem, politiekantoor van Beernem. Een bewogen traject van bouwen, verbouwen, uitbreiden en weer verbouwen.

 • Lekker Klassiek

  op zo 9 apr

  Chamber Music Festival, Arte Amanti Ensembl' Arenski: een schitterend pianotrio met Koningin Elisabethwedstrijd halve finaliste Stephanie Proot en Claire & Aurore Dasesse. Sinds ze in 2012 in Kortrijk werden gevraagd een Trio van Anton Arensky te spelen, beslist deze Belgische formatie onder die naam als vast kamermuziekensemble verder te gaan. Sinds september 2013 vervolmaakt het ...

 • Lentekriebels in het land van de bosfeeën - voor gezinnen met kinderen van 3 tot 6 jaar

  op zo 9 apr
  Vlieg

  De bosfeeën hebben niet genoeg lentekriebelstof om de lente te toveren in het bos en er is nog zo veel werk: nieuwe blaadjes toveren, meer zon, dieren wakker maken, bloesems toveren... help je met hen mee om genoeg lentekriebels te verzamelen?

 • Zonnezoektocht in provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld!

  op zo 9 apr

  Op zondag 9 april zetten we zonne-energie extra in de kijker met gratis activiteiten voor jong en oud. Kom langs met het hele gezin en maak kans op een reis naar een zonovergoten bestemming of een gratis zonnepanelen installatie. Alle kinderen krijgen ook een klein geschenkje! Geniet van een avontuurlijke én zonnige lentedag in het grootste openbaar groengebied van West-Vlaanderen!

 • Met de paashaas op avontuur - Week van de provinciedomeinen

  op wo 12 apr
  Vlieg

  Wat een acrobaat is die paashaas! Klimmen, springen, kruipen, sluipen en dan nog eens paaseieren leggen. Trek maar je beste sportschoenen aan, want vandaag neemt de paashaas je mee op avontuur.Voor kinderen van 4 t.e.m. 6 jaar, 7 t.e.m. 8 jaar en 9 t.e.m. 12 jaar.Max. 25 kinderen per groep.

 • Ontbijt en paaseierenraap

  op za 15 apr

  • Wat? - 09.00 u: gezamenlijk ontbijtje voor alle ingeschreven deelnemers + ballonplooier, grime, kleurtafel - 10.00 u: paaseitjes zoeken in het bos • Hoe inschrijven? - Via het e-loket van de gemeente Beernem: http://www.beernem.be/eloketdetailv2.aspx?id=259 De inschrijving is pas geldig na ontvangst betaling De inschrijving wordt afgesloten op zondag 9 april 2017 of zodra 150 deelnemers zijn ...

 • Paaseierenraap

  op za 15 apr
  Vlieg

  Ontbijt en paaseierenraap in samenwerking met het Huis van het Kind.

 • Be a Bitch!

  op zo 16 apr

  Een "bitch" is een zelfzekere en zelfbewuste vrouw die stabiel in het leven staat en niet met zich laat sollen. Voor mannen is ze veel aantrekkelijker dan een vrouw die altijd maar ja zegt en zichzelf wegcijfert. Hoe word jij een Bitch? Leer enkele bitchprincipes in deze workshop en trek voortaan de juiste mannen aan. Zowel voor single als non-single ladies. Tickets: ...

 • Yoga voor kids

  op ma 17 apr
  Vlieg

  Kinderyoga helpt kinderen een gezonde relatie op te bouwen met hun lichaam, hun emoties en gedachtenwereld.

 • Youth

  op wo 19 apr

  Fred en Mick zijn twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten.

 • Plezant naar dromenland

  op do 20 apr

  Kinderen vlot naar bed laten gaan is vaak een hele uitdaging. Sommige kindjes hebben moeite om zelfstandig in slaap te vallen of worden midden in de nacht wakker en willen niet meer slapen zonder mama of papa in de buurt. Soms willen kinderen zelfs helemaal niet graag naar bed en is elk excuus goed om het slapengaan uit te stellen.

 • Plezant naar dromenland

  op do 20 apr

  Kinderen vlot naar bed laten gaan is vaak een hele uitdaging. Sommige kindjes hebben moeite om zelfstandig in slaap te vallen of worden midden in de nacht wakker en willen niet meer slapen zonder mama of papa in de buurt. Soms willen kinderen zelfs helemaal niet graag naar bed en is elk excuus goed om het slapengaan uit te stellen. Als ouder sta je vaak voor een grote uitdaging wat de slaap ...

 • Een blik achter de schermen van het VRT journaal

  op vr 21 apr

  Voordracht door Xavier Taveirne

 • LEEGTE Gino Vanpouck

  op vr 21 apr

  GINO heeft M.S. en vertelt Jeroen, Wouter, Ignace, Leen, Evelyne, Julie ... vertalen de leegte. Een theatervoorstelling i.s.m. 't Veldzicht vzw "atelier bis-art".

 • Mystiek en symboliek in de natuur

  op vr 21 apr

  Wandeling met gids rond symboliek en mystiek. De mens leefde vroeger heel sterk verbonden met de natuur en schreef die ook bijzondere krachten toe. Ervaar, ontdek en proef zelf enkele verborgen geschenken van de natuur in het Bulskampveld.

Lopende activiteiten

 • Yoga en bewustzijnsvorming - doorgroeilessen voor iedereen/ Beernem

  van do 18 aug

  De open doorgroeilessen yoga zijn voor iedereen geschikt. We werken vanuit een concreet thema en praktische leerstappen naar de diverse yogahoudingen toe. De lessen zijn een praktische en actieve leerschool voor het bewustzijn en het sociale leven. Het denken, het voelen en de wil worden gesterkt. Verder wordt de rug geschoold. Ze wordt stabiel, flexibel en spankrachtig. 10-beurtenkaart syteem.

 • Pim de pissebed en andere kriebelbeestjes

  van ma 27 feb

  Speelse tentoonstelling voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Stap binnen in de wondere wereld van de kleine ongewervelden. Volg de gids, Pim de Pissebed en maak kennis met reuzegrote sprekende kriebelbeesten. Speel mee, voel, luister, kijk, kruip door tunnels en ontdek het allemaal zelf.

 • Super secret: spannend detectivespel voor kinderen in Beernem

  van wo 1 mrt
  Vlieg

  Super Secret is het gloednieuwe detectivespel waarbij je met je vrienden of familie op zoek gaat naar een gestolen schat in het park. Met de speurmiddelen in de speldoos en de detective app op je smartphone kom je de schat steeds meer op het spoor. Speel het met kinderen vanaf 8 jaar in elk park of aangenaam en veilig spelgebied. Ideaal voor kinderfeestjes of uitstap met gezin of school.

1-30 Van 120

Wilt u ook een activiteit toevoegen?
Dat kan via www.UITdatabank.be.
uit in vlaanderen